Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 18:10

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 41 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Pranešimai apie bebrų siautėjimą
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 11:58 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Štai tokie vat dalykai dedasi su tais bebrais. Čia jau rimtai, užmirštant juokus:

Šaltinis: Balsas.lt, „thelocal.se“: Mauduolius Švedijoje atakuoja bebrai 2007.08.10 | 11:51

Centrinėje Švedijoje, Lindesbergo miestelyje, įpykę bebrai nuolat užpuola upėje besimaudančius miestiečius, praneša „thelocal.se“.

Miesto valdžia pažadėjo išnaikinsianti upėje apsistojusius graužikus, tad besimaudantiems miesto gyventojams pavojus ateityje neturėtų kilti.

Paskutinysis incidentas įvyko šią savaitę, kada trys tos pačios šeimos kartos nusprendė drauge pasimaudyti Bottenån upėje. Motina ir du jos vaikai galėjo tik stebėti, kaip vienas bebras užsipuolė vaikų močiutę. Ši nuo patirtų smūgių pradėjusi kraujuoti. Iškentusi kelis bebro smūgius uodega, senolė buvo išvežta į ligoninę. Laimei, rimtų sužeidimų ji nepatyrė.

Visai neseniai toje pačioje upėje bebrų buvo užpultas vaikas. Tokie incidentai pastaruoju metu skaičiuojami vos ne dešimtimis, ir toli gražu ne visi žmonės yra pasirengę tokioms gyvūnų atakoms, nepaisant to, kad bebrai dažnai yra apibūdinami kaip itin drovūs graužikai.

„Jei jūs maudydamasis pamatysite bebrą, iš visų jėgų stenkitės išvengti kontakto su juo, nes vandenyje jūs jam tampate priešas“, - kalbėjo Leif Linder, atsakinga už bebrų populiaciją regione.


Prikabinti failai:
pavojingas_bebras.jpg
pavojingas_bebras.jpg [ 3.47 MB | Peržiūrėta 719 kartus(ų) ]


Paskutinį kartą redagavo tractor 2007 Rugpjūtis 29, 09:13. Iš viso redaguota 1 kartą.
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 12:37 
Atsijungęs
Aktyvus dalyvis
Aktyvus dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Sausis 7, 14:36
Pranešimai: 491
Miestas: Vilnius
Na va gamta sukilo, prieš dergiantį žmogų :)

Beždžionės tyčiojasi iš Afrikos moterų

Viename Kenijos kaime grupelė beždžionių nesiliauja tyčiotis ir įžeidinėti vietos moterų, rašo Ananova.com.

Mažosios Afrikos beždžionėlės savo malonumui naikina pasėlius taip sukeldamos maisto krizę Nachu kaime.

http://www.alfa.lt/straipsnis/148112

_________________
Paveikslėlis

A broad view lacks focus...tolerance is a sign of ignorance.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 12:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Na, čia jau ne bebrai :-)

Va, dar vienas pranešimas apie bebrus, tiesa, senesnis:

BNS: 2005 birželio mėn. 19 d. 17:00

Estijos pasieniečiai netoli sienos su Latvija paskelbė karą bebrams: padedami sukarintos savanoriškosios organizacijos "Kaitseliit" ir karių išminuotojų, jie griauna ir sprogdina bebrų užtvankas, o medžiotojai šaudo gyvūnus.

Kaip šeštadienį pranešė laikraštis "SL Ohtuleht", bebrai pasieniečių nemalonę užsitraukė savo nenumaldoma aistra ręsti užtvankas. "Jokios pagarbos nei Estijos sienoms, nei jas saugantiems pasieniečiams", - širsta Valgos pasienio būrio vadas Tonu Reinupas.

Pasak jo, dėl dviejų metrų gylio užtvankų pasieniečiai priversti keisti maršrutus, be paliovos statyti ir restauruoti žabų klojinius, atstatinėti slaptus takus, kuriais vaikšto. Nepatenkinti ir ūkininkai, nes jų laukai dažnai užtvindomi.

Tiesa, bebrai apsunkino ir kontrabandininkų gyvenimą. Kaip pastebėjo pasieniečiai, aštriadančių graužikų užtvenkti vandens telkiniai tapo neįveikiama kliūtimi ir sienų pažeidėjams. "Pasirengęs nusivožti kepurę prieš tuos kontrabandininkus, kurie sugebės įveikti bebrų užlietus plotus", - sako pasieniečių vadas.

Bebrai žmones pykdo ir savo pomėgiu graužti ne tik medžius, bet ir pasienio stulpus. Tiesa, pasieniečiai rado išeitį: vietoj nuverstųjų medinių ėmė statyti betoninius stulpus, kurių bebrų dantys lyg ir neturėtų įveikti.

Bet bebrai ir čia pergudravo žmones: ėmė graužti šalia augančius medžius, kurie galiausiai nukrisdavo ant pasienio stulpų ir šiuos išversdavo. Taigi kentėjo ne tik pasieniečių nervai, bet ir tuštėjo iždas: kiekvienas toks stulpas kainuoja apie 250 eurų.

Ekologų vertinimu, bebrų Estijoje pastaruoju metu prisiveisė itin daug. Pietryčių Estijos gamta jiems labai palanki: gausu tinkamų upių ir upokšnių, pakanka medžiagos užtvankoms.

Gamtininkų nuomone, šių gudrių ir darbščių gyvūnų populiacijai didesnės įtakos nedaro nei kariškių veiksmai, nei dambų sprogdinimas, nei medžioklė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 12:48 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
BNS: 2006 lapkričio mėn. 8 d. 00:01

Kočeriažkos upėje užtvanką, užtvėrusią vandens tėkmę į Leževo rajono Brusnižnovo kaimą ir palikusią gyventojus be vandens, pastatė bebrai, pranešė Rusijos federalinės gamtos priežiūros tarnybos Ivanovo regioninės valdybos spaudos tarnyba.

Kaimo gyventojai buvo parašę skundą, kad vietos miško paruošų darbininkai pastatė užtvanką nukirstų medžių rąstams transportuoti ir dėl to kaimo gyventojai liko be vandens, nes iš upės liko tik upokšnis.

Buvo atliktas patikrinimas ir paaiškėjo, kad miško paruošų darbininkai čia niekuo dėti - užbaigę darbus jie savo užtvanką išardė, papasakojo agentūros pašnekovas.

"Naują užtvanką upėje pastatė bebrai, kurių yra nemažai šiose vietovėse", - paaiškino valdybos spaudos centro atstovas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 12:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Šiaulių apskrities televizija: 2007 kovo mėn. 16 d. 17:12

Žagarės apylinkės tvinsta nuo bebrų užtvankų sulaikyto vandens. Ūkininkų laukai, esantys arčiau melioracijos griovių virto ežeriukais, patvino pasėliai ir keliai, pakelėse, kur turi žaliuoti pievos, plaukioja gulbės. Ir tai vis bebrų darbas, mat pastatytos užtvankos neleidžia nutekėti polaidžio ar melioracijos vandeniui.

Žagarės seniūnė Stasė Eidukienė sako, kad ūkininkai jau skaičiuoja nuostolius, patirtus dėl užtvindytų laukų ir kelių.

Seniūnė sako, kad bebrų pastatytos užtvankos kelia ir tarptautinių problemų - Žagarė yra šalia valstybinės sienos su Latvija, o bebrai, kaip žinia, sienų nepaiso ir tvenkia telkinius tiek Latvijos, tiek Lietuvos teritorijose. Kadangi upės teka iš Lietuvos į Latvijos pusę, užtvenkus upę vanduo semia lietuvių laukus. Griauti bebrų užtvankų latvių pusėje lietuviai negali, nes tai būtų nelegalus veiksmas. Žagarės seniūnė sako, kad belieka tik prašyti kaimyninės šalies ūkininkų, kad griautų jie. Pasak seniūnės, tai padaro ne visi kaimynai.

Žagariečiai pastarąsias kelias dienas traktoriais ir ekskavatoriais kasa bebrų užtvankas, nes žvėriukai įsigudrino namus sau pasistatyti ir patilčių pratakose, kur pakilęs vanduo graso nuplauti mažus tiltelius.

Vietos gyventojai sako, kad bebrų ypač padaugėjo pernai ir šiemet - žvėreliai pastebėti ne tik apylinkėse, medžius graužia jau ir pačioje Žagarėje. Kaip gintis nuo laukus tvindančių žvėrelių žagariečiai sako nežino - net medžiotojų neprisiprašo, kad nušautų bebrus, mat jų kailiai nebemadingi, o mėsa neskani.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 28, 14:05 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
nu bet tie bebrai kokie ... uch :D:D:D:D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Rugpjūtis 30, 19:26 
tractor rašė:
Kaip šeštadienį pranešė laikraštis "SL Ohtuleht", bebrai pasieniečių nemalonę užsitraukė savo nenumaldoma aistra ręsti užtvankas. "Jokios pagarbos nei Estijos sienoms, nei jas saugantiems pasieniečiams", - širsta Valgos pasienio būrio vadas Tonu Reinupas.
..............
"Pasirengęs nusivožti kepurę prieš tuos kontrabandininkus, kurie sugebės įveikti bebrų užlietus plotus", - sako pasieniečių vadas.


kazkoks "kareivis Shveikas" tas ju pasienio vadas :lol:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Re: Pranešimai apie bebrų siautėjimą
StandartinėParašytas: 2008 Vasaris 3, 21:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Interfax praneša (2008-02-02): Baltarusija kaltina Lietuvos bebrus kaimų tvindymu

Užtvanka, kurią bebrai pastatė Kotros upėje, ties Lietuvos–Baltarusijos siena, bus sugriauta, agentūrai “Interfax” pranešė Baltarusijos gamtos draustinio vyriausiasis specialistas Stanislavas Berbolis.

Specialistai svarsto, kurios valstybės – Lietuvos ar Baltarusijos – bebrai tai padarė, ir teigia, kad užtvanką reikia išardyti, nes dėl jos gali būti užtvindyti kaimai Lietuvos teritorijoje, o bebrus ketinama perkelti. Kartu specialistai nepraneša, į kurią valstybę - Lietuvą ar Baltarusiją bus perkelti nemažas teritorijas užtvindę graužikai.

Pasak S. Berbolio, „Baltarusijos pasieniečiams iškilo neaiškumų dėl to, kad upėje, kuri yra dalis Baltarusijos–Lietuvos sienos, bebrai surentė užtvanką“. Kotros upė yra maždaug 35 km ilgio, upės plotis – apie 6 m. Be to, specialistas pažymėjo, kad „greičiausiai šią užtvanką surentė Lietuvos bebrai“: „Prie Kotros upės iš Lietuvos pusės jau daugiau nei tris dešimtmečius egzistuoja draustinis ir ten per tuos metus apsigyveno žymiai daugiau bebrų nei iš Baltarusijos pusės. Prie Kotros iš Baltarusijos pusės bebrai apsigyveno tik prieš keletą metų“, – aiškina S. Berbolis. „Gali būti, kad ir Baltarusijos bebrai prisidėjo prie šios užtvankos statymo, tačiau netikiu, kad jų indėlis šiose statybose buvo reikšmingas“, – pridūrė jis.

Pasak Baltarusijos ekologės Ninos Poluckos, „bebrų perkėlimas – normalus reiškinys, niekaip nepaveiksiantis jų sveikatos“. Ekologė nekomentavo kiek bebrų plitimas gali paveikti Lietuvos ir Baltarusijos tarpvalstybinius santykius.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 41 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin