Dėl blogo gyvenimo ir negerovių Lietuvoj niurzga kone visi lietuviai, emigrantas tai ne kitokia tauta ir jo niurzgėjimas toks pat, na taip galim tą žodį pakeist kitu, bet prasmė išliks ta pati

. Todėl tikrai nesutinku su tuo, kad emigrantai kokia tai net mūsų savotiška "intelegentija" ar net "intelektualai", na ta prasme tie kurie MATO, mato tai visi, paprasčiausiai vietiniai savotiškai pripratę ir tas visiškai sutinku blogai net primena nematymą, bet jų nieko nedarymas iš pripratimo ne ką blogesnis už emigratų "pastebėjimus" "ką kažkas turėtų pakeisti" ir išlėkimą atgal (kažkas panašaus, kad juokiasi puodas, jog katilas juodas, nes lygiai taip prisidėjo ir yra kalti dėl visų negerovių kaip ir keikvienas kitas, ypač dėl tokių kaip kad pvz "likusi" tauta [iškyrus mane, nes aš visada buvau kitoks] nedraugiška ir t.t.). Dar sakai -
neretai puola tiesiog "ginti" savų, taigi nėra čia drakono, kuriam eitų paprasčiausiai galvą nukirst, net ir emigrantų vadovaujamiem, kurie siūlo užmušt tai ko niekas akimis nemato ir pirštais neapčiuopia. Nėra blogiečio, "blogietis" kaip sakant "musyse" pačiuose

. Todėl paprasčiausiai nekelkim šitos tautos dalies ant pjedestalo, aišku aš visiškai pripažįstu, kad mes likę čia niekuo negeresni, nes esam tie patys egoistai ir "tinginiai" ir gal lygiai taip pat kaip neaukštint, reikėtų ir nenurašyt.
Šiuo metu turbūt labai reikia kiekvieno net ir menkiausios asmeninės iniciatyvos ir bent jau minimalaus sąžiningumo prieš kitus, kad ta Lietuva galutinai visomis prasmėmis nedegraduotų, nuo eilinių piliečių iki bent didelės dalies viršunių, kalnų nuverst čia kažkam vienam nepavyks, o stumdymas gerbūvio darymo ant kitų pečių nieko neišspręs. Ir to reikia net ne dėl kažkokiu ten fanatiškų patriotizmų ir kitokių blablabla, o net kiekvieno egoistiniais tikslais, nes situacija gali tragiškai pablogėt visiem lietuviam (ir morališkai, ir materialiai ir visaip kaip tik įmanoma) lygiai taip pat tik taip gali ir pagarėt.
O į pagrindinį klausimą kodėl Lietuvoj taip pastebimas emigrantų niurzgėjimas, negerovių matymas, kitokio ("geresnio") požiūrio skleidimas ar vadinkit kaip norit, ko gero dabar atsakyčiau taip, kad žiūrėdami vieni į kitus matom veidrodį ir kaip paprasčiausia kaltinam jį, kad veidas kreivas.