Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 19, 19:01

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 175 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 21, 18:18 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
VA! Girdėjot? B-E-B-R-U-S-L-I-K-A-S!
Ir jokių ten..bla bla.. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 25, 00:08 
Atsijungęs
Moderatorius

Užsiregistravo: 2006 Vasaris 9, 22:04
Pranešimai: 17969
Bebras rado bombą, bet bebro niekas nerado. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 26, 13:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
(ne Delfi praneša):

Bebrai - krokodilų giminaičiai

JAV Kalilfornijos ekologijos instituto mokslininkai, ištyrę pietines upes Afrikoje ir Amerikoje, 1989 metais iškėlė mokslui naują mįslę - stebėtina, bet Pietuose nėra bebrų. Kaip gali nesiveisti bebrai - šios nepaprastai vislios žiurkės, esant dar geresnėms gyvenimo sąlygoms - šiltam orui, maisto pertekliui ir pan.. Ir štai, po dviejų dešimtmečių metų, jau matome pirmuosius globalių ekopopuliacinių tyrimų rezultatus.

Krokodilai ir aligatoriai - bebrų konkurentai

Atsakymą davė ekologai iš Kanberos Universiteto: jie ištyrė, kokios gyvūnų rūšys konkuruoja su bebrais ir užpildo paprastai bebrų užimamą nišą. Po genetinių tyrimų paaiškėjo, kad tai ne kas kitas, kaip... Krokodilai bei aligatoriai.

Šie tolimi dinozaurų giminaičiai irgi gyvena grupėmis, tačiau šiltuose kraštuose jiems nereikia storų kailinių, dėl savaiminio tropikams, subtropikams bei atogrąžoms būdingo pelkėtumo - jiems net nereikia statyti užtvankų. Maitinasi jie dvėseliena, atsitiktiniais gyvūnais, žuvimis be to, skirtingai nuo paplitusio įsitikinimo - ir žolėmis, šaknimis bei kitokiu augaliniu maistu, t.y., kaip ir bebrai, yra visaėdžiai.

Antausis darvinizmui: viską išduoda genai

Mokslininkus labiausiai nustebino krokodilų bei aligatorių genai - iš 7 chromosomų, būdingų bebrams, abi šios rūšys turi net 5, o likusios 2 turi nemažai bendrų bruožų. JAV Kalifornijos ekologijos instituto profesorius Hermanas Freidenbergas teigia, kad toks panašumas gali būti tiesiog artimų vystymosi sąlygų pasekmė, nors jo kolega iš Buenos Aires universiteto Mario Tivola teigia, kad šis panašumas nepaaiškinamas: "tai apverčia visą evoliucijos teoriją aukštyn kojomis - genetinis panašumas - vienareikšmis: arba bebrai išsivystė tiesiogiai iš krokodilų, tapdami paraleline žinduoliams atšaka, arba krokodilai išsivystė iš bebrų - o tai jau tikras antausis darvinizmui".

Krokodilų ir aligatorių grėsmė - maža

Nors mokslas stebina savo tyrimais, teigiama, kad krokodilai bei aligatoriai negalės išplisti į kultūringas šiaurės šalis. Nors ir buvo skelbiama, kad krokodilų aptikta Italijoje, šie atvejai - vienetiniai. Krokodilų plitimą neabejotinai sustabdys šiaurinėse šalyse gyvenantys bebrai, kurie daug labiau prisitaikę prie aplinkos, todėl, užimdami tą pačią gamtinę nišą, sudarys krokodilams stiprią konkurenciją. Tiesa, ne visi mokslininkai vieningi, Mario Tivola iš Buenos Aires universiteto retoriškai teigia: "Mums derėtų gerai pagalvoti, kas yra didesnė blogybė?"


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 26, 13:48 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gegužė 19, 10:42
Pranešimai: 2463
Krokodikų (aligatorių) ir Bebrų giminystės saitai

Be abejonės didžiausiu atradimu genetikos ir evoliucijos srityje tapęs tyrimas apie bebrų ir krokodilų giminystę atveria vis daugiau informacijos klodų. Nenuilstantys anti-bebrizmo specialistai ir entuziastai, dirbantys pagal GNU atskleidžia vis daugiau detalių:

Nors nėra tiksliai išaiškinta, kaip išsigimė šios dvi gyvūnų rūšys ir kurie buvo kurių protėviai, tačiau matome neginčyjamas giminystės ir bendrų šaknų sąsajas.


Prikabinti failai:
Failo aprašymas: Kaip krokodilai poravosi su bebrais ir mutavo į krokabebrius
comix.JPG
comix.JPG [ 85.07 KB | Peržiūrėta 730 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Įrodymas, kad bebrai - stipresni už krokodilus
kills.JPG
kills.JPG [ 110.24 KB | Peržiūrėta 847 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Senovinis krokabebrio atvaizdas iš Boenteq vienuolyno
old.JPG
old.JPG [ 166.95 KB | Peržiūrėta 862 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Krokabebris vėlyvojoje vystymosi stadijoje
croco.JPG
croco.JPG [ 35.98 KB | Peržiūrėta 797 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Vaizduoja Krokabebrį
croco2.JPG
croco2.JPG [ 24.69 KB | Peržiūrėta 771 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Spalis 27, 06:54 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Liepa 19, 01:54
Pranešimai: 6101
Miestas: Kaimas prie Atlanto
Nežinau dar turbūt nedabebrėjusi aš iki idėjos tos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Lietuvos bebrai žeimai ruoštis neskuba
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 4, 11:03 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gegužė 19, 10:42
Pranešimai: 2463
Lietuvos bebrai žeimai ruoštis neskuba

Medžioklės ir biologijos ekspertas, Vilniaus medžiotojų draugijos valdybos narys Eugenijus Tijušas atmeta prielaidas, kad pagal bebrų elgesį galima nuspėti atrėjančią žiemą. E. Tijušas pastebi, kad lapkriučio pradžioje ne visi Lietuvos bebrai suskubo remontuotis ir apšiltinti savo būstus, ruošti atsargas žiemai. Pasak E. Tijušo: "vieni jau ruošiasi atsargas, o kiti, kažkodėl, dar tinginiauja." Ekspertas kartu priduria, kad šiemet kai kurie Lietuvos beberai iš tiesų anksčiau ėmėsi pasiruošimo žiemai darbų, tačiau visuotinos tendencijos dar nėra.

Eugenijus Tijušas kartu džiaugiasi, kad pastaraisiais metais bebrienos patiekalai tampa vis labiau populiarūs ne tik tarp medžiotojų, bet ir tarp jų giminių, artimųjų ir pažįstamų - ši mada labai išplito.

Bebras, kaip ir kiti žinduoliai, užšąla prie absoliutaus nulio -273 C

Eugenijaus Tijušo paskaitos fragmentą galima rasti čia - http://popo.puslapiai.lt/garsas/Tijus.mp2


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 12, 19:28 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Gegužė 19, 10:42
Pranešimai: 2463
BEBRAI NESNAUDŽIA!

Aprimus bebrizmo temai, gyvenimas vėl davė apie save žinoti garsiu uodegos pliūkštelėjimu ramutėlėje barščių lėkštėje - pavyko gauti http://www.bebras.lt šifruotą medžiagą, bylojančią apie niekingą bebriškumo esmę!


PRANEŠIMAS SPAUDAI
2007 11 09

Gabiausiems Lietuvos moksleiviams – IT konkurso „Bebras“ prizai

Vilniuje, „Coca Cola Plaza“ kino centre, šeštadienį vyks moksleivių informacinių technologijų konkurso „Bebras“ nugalėtojų apdovanojimo šventė. Joje bus apdovanoti tiksliausiai konkurso metu į klausimus apie informacijos technologijas atsakę 5-12 klasių moksleiviai.

Konkurse, kuriame dalyvavo daugiau kaip 7 tūkstančiai moksleivių iš 312 šalies mokyklų, reikėjo atsakyti į klausimus, susijusius su kompiuteriais, logika ir kitomis informacijos technologijomis.

Konkurso organizatoriams šiemet talkino Nacionalinis egzaminų centras, suteikęs galimybę naudotis daugeliui mokyklų jau įprasta KELTO sistema.

„Konkursas „Bebras“ jau tapo tradiciniu, kasmetiniu ir moksleivių ypač laukiamu. Su nekantrumu lauksime konkurso ir kitais metais“, – teigė konkurso organizacinio komiteto narė Jūratė Valatkevičienė.

Pasak jos, konkurse dalyvaujantys moksleiviai turi puikias galimybes pademonstruoti savo loginį mąstymą ir žinias, gautas mokykloje bei savarankiškai. „Tokie konkursai tikrai skatina moksleivius dar labiau gilintis į jiems įdomias mokslo sritis“, – sakė J. Valatkevičienė.

Organizatorių teigimu, šiemet niekas iš dalyvavusių neatsakė į visus klausimus, tačiau mažiausiai – vos 5 taškų – trūko Domui Nutautui iš Kauno Jėzuitų gimnazijos.

Pirmąsias 15 vietų savo amžiaus grupėse užėmusiems moksleiviams bus įteikti diplomai. O geriausius rezultatus konkurso metu pademonstravę moksleiviai ir užėmę pirmąsias keturias vietas savo amžiaus grupėse renginio metu bus apdovanoti rėmėjų prizais.

Apdovanojimo šventę ves muzikos grupės „G&G Sindikatas“ narys Svaras, o po jos svečiams bus rodomas kino filmas „Žvaigždžių dulkės“, pateiktos vaišės.

Šiemet buvo išrinktos mokyklos, kurių daugiausiai moksleivių pateko į geriausiųjų 50-uką. Sveikinimų bei prizų sulauks šiose mokyklose konkursą vykdę mokytojai – Olga Globina iš Visagino „Gerosios vilties“ vidurinės mokyklos ir Olga Korzenikova iš Visagino „Atgimimo“ gimnazijos.

Konkursą rėmė ir dovanas skyrė generalinis rėmėjas TEO LT, AB. Konkurso organizatoriams talkino Švietimo ir informacinių technologijų centras, Žurnalas „Kompiuterija“, Leidykla TEV. Dovanomis prisidėjo bendrovės „Baltic Amadeus“, „GNT Lietuva“, „Sisneta“, „Akelotė ir Ko.”, VTEX. Negalėjusiems atvykti, dovanas išvežios siuntų gabenimo kompanija VENIPAK.

Daugiau informacijos:
Jūratė Valatkevičienė
El. paštas: info@bebras.lt
http://www.bebras.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007 Lapkritis 12, 20:37 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Bebrai laužiasi į kompiuterius, bebrai tampa virusais, jie naikina duomenis ir smegenis, baisūs bebrai, siaubingi bebrai, košmariški siaubūnai - bebrai naikintojai, žmogėdros, žmogžudžiai, bebrų holokaustas, kanibalų urvas, bebrai ėda netgi medžius!!!


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 175 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin