Aš ruošiu karštą vyną be muskato. Faktiškai, viskas labai paprasta, tereikia truputį paimprovizuoti
Vyną geriau imti saldų ar pusiau saldų, ne sausą, paprasčiausia - patį pigiausią, bulgarišką, tipo "Medvežja krovj". Vokiškas glintveinas ar lenkiška "Nalivka babuni" yra jau paruošti, į juos galima jokių prieskonių ar cukraus nepilti, o tiesiog pašildyti ir viskas. Tarp kitko, "Nalivka babani" visai skani ir šalta
Vynui tinka beveik visi tradiciniai kvapieji prieskoniai, tačiau tokie, kurių dedu visada - tai juodieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai. Juodieji pipirai yra būtiniausias komponentas - jie labai sustiprina skonį ir sudaro tą tokį senovinį aromatą.
Taip pat - puikiai derinasi cinamonas, tiesa, žievelėmis, nes maltą kebloka paskui išfiltruoti. Tinka (nedideliais, foninį aromatą sukuriančiais kiekiais) ir "mėsiški" prieskoniai - truputis (minimalus kiekis) lauro lapų, muskato. Citrina pati netinka, tačiau citrinos ar apelsino žievelės, apvalytos nuo to balto vidaus - derinasi puikiausiai, su sąlyga, kad jų ne per daug
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tinka ir kiti kvapnūs vaisiai ir prieskoniai, pvz., kardamonas.
Litrui karšto vyno berčiau 10 juodųjų pipirų, 10 kvapiųjų, pusę mažo lauro lapo, pusę citrinos žievės, 20 gvazdikėlių, 5cm cinamono lazdelę, 5 vyšnias
Ir vienas truputį esminis dalykas - cukrus: paimam 3-5 šaukštus cukraus, suberiam į puodą, ir sausą (būtent sausą) kaitinam, kol išsilydys, pradės burbuliuoti ir įgaudinėti gelsvoką atspalvį. O tada jau ant cukraus supilam vyną, kurį kaitinsim
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)