fanas rašė:
žinok, jau norėjau praeitam poste paklausti, kodėl taip dažnai mini tą Lanzbergį??
Ai tiesiog užkliuvo, kaip potencialus FILOP lipdukų herojus, nu jie dar gal ir kokį Brazauską, tiesa kaip nors karikatūriškai vaizduotų

Matyt kas antras ženklas būtų atitinkamai su Lanzbergiu ir Brazauskiu

Tiesiog bjauru būtų filatelijoj ta (propogandinė) politika

nu gerai gal pradžioj ir pralinksmintų, bet ilgainiui tai tiesiog "užknistų" per pašto ženklus brukamos asmeninės politinės pažiūros (tisiog pagal mane čia tam ne vieta).
fanas rašė:
manai, kad praprašyti kažkokio FilOp autoriaus pagamint gražų (tikrai gražų) labai brangiai kainuotų? nesutinku, nes jie šiuo metu patys tai daro negaudami jokių honorarų už tai ar kokio kito užmokesčio.
tu tikriausiai pesimistas esi ar kažkas panašaus, nes, atrodo, jog nenori, kad kažkas keistųsi... KODĖL? man būtų malonu siūsti laiškus į užsienį su gražiais ženklais, kuriais galima didžiuotis, ir bet koks žmogus gavęs jį norėtų nusiklijuot arba bent išsaugoti laišką..
Kodėl būten FILOP

? Manau, norint ir be jų būtų kam. O aš nenoriu, kad keistųs į blogąją (FILOP) pusę, jau geriau ženklai ne tokie gražūs, bet nors ir ne vienpusėm pažiūrom, priešinantys žmones savo brukama nuomone. Juk tas Lanzbergis daug ką užknisa, o čia dar kaip didvyrį matys filatelijoj, arba kam dėt karikatūrinius ženklus, kurie vėl tik įžeis tam tikras pažiūras turinčius žmones. Visatai jau ir taip matom spaudoj ir pan. Pagal mane tai būtų tik priemonė (nors ir menka) priešinti visuomenę. Nu aš asmeniškai nenorėčiau matyt, nei to Brazauskio, nei Lanzbergio pašto ženkluose (apskritai kažkokio vaizdo, kuris tiesiogiai propoguoja ir išaukština tam tikras dabartines, vienpuses, politines pažiūras)

Ai tiesiog, tiesą sakant aš net nematau tokios didelės problemos su dabartinias Lietuvos pašto ženklais, kokią išpučia FILOP. Jie bent jau tikrai taip neužklius žmonėm. Ir prie ko čia pasimizmas?
fanas rašė:
tikriausiai nereikia taip drastiškai, bet kiekvienas žmogus demokratinėje visuomenėje gali kažką pakeisti

Tai būtent, kam daryti drastiškai tai, kas nieko nepakeis, jei gali paprasčiau ir galbūt efektyviau. Susidaro toks vaizdas, kad tai tiesiog kažkokia galbūt naudinga savireklama, bet netinkamais būdais.