Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2025 Liepa 27, 06:25

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 67 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Ar žiniasklaida turi įtakos vaikų/jaunimo žiaurumui?
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 29, 08:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Vis dažniau ir dažniau per radiją, televiziją, laikraščius ir kasdienybėje susiduriame su LABAI nemaloniais dalykais. Jei tik kas ką blogo, netinkamo padarė, tuoj nueis gandas po visą svietą :) Nesuprantu, kodėl žmonės taip mėgsta išdidinti tai, ką geriau tyliai išspręst, nubaust tinkamai valdžios ar kitokiom tinkamom priemonėm, ir vis dažniau užgožia tai, kas mūsų visuomenėje tikrai gražu, tai, kas pavyzdinga. Kodėl gražūs dalykai laikomi gėda, o viskas, kas baisu viešinama ir skelbiama, pamirštant nuostabius dalykus? Ar žmogus, matantis per televiziją tik smurtą, gali užaugti pavyzdingas pilietis? Jis suvokti gali tai, kad savo teises gali išsireikalauti tik jėga ar grubumu.
Taip žmonės pamiršta paprastus būdus susitarti ar išmokti paprašyti, mūsų visiuomenei trūksta paprasčiausio diplomatiškumo ar mandagumo. Ar dėl kiekvieno menkniekio turi rėkti pilna gerkle kokie visi vagys ar šunsnukiai? Jei ignoruotume blogį, galbūt jo būtų mažiau...
Ką jūs manot apie tai

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 29, 17:45 
Atsijungęs
Moderatorius
Vartotojo avataras

Kur isiterpia politika,ten prasideda smurtas..

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 29, 17:59 
Atsijungęs
Moderatorius

Taip, turi, net labai. Spauda, televizijos zinios, kai kurios publicistines laidos..."po kauleli narsto"...ivyki. Vaiko , paauglio psichika nera pasirengusi priimti itin negatyvios informacijos, ja kritiskai ivertinti. Geba..pamegdzioti, budinga...jiems ieskoti naujo idomaus herojaus arba naujos ,idomios veiklos terpes, butent netradicines, savo veiklai. Ir todel daznai naujais herojais tampa negatyvus asmenys, ju gebejimas "pakilti" virs visuomenes normu. Tokiu faktu apstu musu aplinkoje, kai pamegdziojant padaromas nusikaltimas.
Tas pats pasakytina ir apie meninius filmus, kuriuos demonstruoja komercines tv vaikams ziurimu metu.Kas, kad prideda zenkliuka...N-14. JIs juk nesaugo ir neaiskina. Nemazai slamsto "praslysta" ir be jokiu zenkliuku.
Cia pakalbejau vienu tik aspektu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ar žiniasklaida turi įtakos vaikų/jaunimo žiaurumui?
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 13, 13:18 
Aš manau, kad žmoniems paprasčiausiai truksta tolerancijos. Aš esu dar jauna man 17 metų, kaip jau žinote, ir per televizoių ypač per Žinias esu mačiusi įvarių smurto, grubumo ir netinkamo taktu suaugusiu reikalavimų tvarkos. Aš laikausi nuostatos, kad "Neteisk ir tavęs niekas neteis", nors ir esame priprate jaustis vargsais nuketejusiais del tvarkos ar kitu dalyku zmones, bet ziniasklaida yra kaip ketvritoji vadzia, ji baudzia ir rodo kas yra netinkama ir zema, juk reikia blogi ismesti ir palikti tik tai kas gera, juk mes taip pat siuksles ismetame, o gera pasiliekame sau. Anksciau as tuo piktinausi ir manaiu, kad jaunimas is viskokio blogio mokintis, bet jei jie nores pasirinkti tinkama kelia jie pasirinks, juk reikia tik noro. tad, jei nenorim ziureti i senas bobas, kurios rekia pilna gerkle kaip jas papiktino vieno ar kito zmogaus poelgis neziurekim. Vaikai ir jaunimas yra tevu ar globeju prieziuroj, jie turi iskiepyti takta ir mandaguma, juk grozis amzinas, o blogis, tik mirazas... Aciu Padukele, kad iskeliai toki klausima ;) Privertiai mane susimastyti ir pakeisti nuomone apie visuomene ;) , juk nera taip blogai, ar ne?

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 13, 14:14 
Tik galejai nesisavinti mano minciu :D

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 14, 20:44 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Mano nuomone ziniasklaida tikrai del vaiku ir jaunimo ziaurumo nera kalta. Jauni zmones visuomet buvo ir bus agresyvesni ir izulesni.
Kaltas turbut auklejimas ar pati aplinka kurioje toks vaikas auga.
O galbut kaltu ishvis nera?, tiesiog dalis jaunimo is prigimties yra linke i smurta.

pb rašė:
ziniasklaida yra kaip ketvritoji vadzia

Taip visame demokratiniame pasaulyje ziniasklaida yra ketvirtoji valdzia, bet tik ne "marijos zemej", po to kai seimas prieme istatyma, kad prokuraturai neprivaloma reguoti i ziniasklaidoje pasirodzius praneshimus apie vienokius ar kitokius nusikaltimus :) .

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 14, 23:45 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Niekshai, šiaip jau sociologiniai tyrimai rodo, kad ta įtaka žiaurumui visgi yra, ir nemaža. Labai daug kas priklauso nuo to, kaip informacija yra pateikiama, į kokią informaciją yra orientuojamasi ir pan..

Man labiausiai įstrigo kažkada (apie 1995 ar pan.) Austrijoje darytas eksperimentas dėl savižudybių prevencijos - tada laikraščiams buvo itin primygtinai pasiūlyta visus straipsnius ir pranešimus apie savižudybes rašyti tik su psichologų palaiminimu. Rezultatas buvo labai ryškus - per 1 metus savižudybių skaičius sumažėjo veik dvigubai.

O dėl smurto ir prievartos - ryškiausias pavyzdys: jei nuolat akcentuojama, kad nusikaltėliai lieka nenubausti, kad policija veikia vangiai ir tuos nusikaltimus ignoruoja, kartu nepateikiant informacijos apie tai, kur kreiptis nusikaltimo atveju bei nerašant apie sėkmingus policijos bei prokuratūros veiksmus, paaugliams tiesiog susidaro įspūdis, kad jie gali nusikalsti nebaudžiamai, o aukos į policiją tiesiog bijo kreiptis. Štai ir rezultatas: dėl netinkamo visuomenės informavimo ima augti nusikalstamumas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Spalis 15, 08:01 
Atsijungęs
Moderatorius

Imkim konkretu pavyzdi.Stai jau kelinta diena (LNK?) tv anonsuoja kazkokia laida... , kaip vyriskiui buvo parodyta nupjauta dukters galva...atpazinimui. Laidos dar nebuvo... Ivykis dar bus narpliojamas konkrecioje laidoje.Bet intriga jau yra. Nezinau, kam to reikia..., ziurovu pritraukimui? Kaip interpretuos nesubrende psichologiskai paaugliai? Vieni pasislykstes ir issigas, kiti - uzjaus, treti pamastys- vot ir galva galima zmogui nuimti. Ir kritiniu momentu tam paskutiniam trecdaliui kas saus i galva? Tai kas uzsifiksavo jo pasamoneje.
Arba prigerusi bobute...pradangino keturmeti vaika..., kuris nuskendo.Konstatuotas faktas, melynanoses nuotraukos, jos apgailestavimai, kad mergaites dar tebelaukia. Tad gailetis jos?Kur pasmerkimas?
Nezinau, galiu ir klysti, nesu visada teisi, bet sikart mano nuomone tokia- pas mus del biznio ir konkurencijos imanoma viskas, nepaisant doroves ir etikos taisykliu. Visiskai praverstu Austrijos pavyzdys.
Del nusikalstamumo Austrijoje. Ten vaikai be suaugusiu prieziuros iki 16 metu neina i gatve nei ryte, nei diena, nei vakare.I mokykla pristatomi ir pasiimami. Turi gera kalejima, taciau didiji procenta jo klientu sudaro kitatauciai- lietuviai, rusai,..

P.S. Nieksui noreciau pridurti, kad paaugliu nusikalstamumas ir smurtas Lietuvoje yra labai suaktyvejes. Statistiskai sumazejo pilnameciu nusikalstamumas, nes sie nusikalstama veikla perkele i uzsienio valstybes.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 67 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: