Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 19:14

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 18 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Koksai 2009 Lietuvos pašto ženklas buvo pats klaikiausias?
Serija "Žymūs žmonės" 5%  5%  [ 4 ]
Serija "Lietuvos miestų herbai" 0%  0%  [ 0 ]
Serija "Lietuvos medinė sakralinė architektūra" 1%  1%  [ 1 ]
Blokas "Išsaugokime poliarinius ledynus!" 23%  23%  [ 18 ]
"Vilnius - Europos kultūros sostinė" 16%  16%  [ 13 ]
"Europa. Astronomija" 6%  6%  [ 5 ]
"Didžioji Vilniaus sinagoga" 2%  2%  [ 2 ]
"Palangos gintaro muziejus" 2%  2%  [ 2 ]
"Dainų šventė. Amžių sutartinė" 0%  0%  [ 0 ]
Blokas "Lietuvai - 1000 metų" 16%  16%  [ 13 ]
"Pasaulinė didžiųjų burlaivių regata" 0%  0%  [ 0 ]
"Geležinkeliui Lietuvoje - 150" 3%  3%  [ 3 ]
"Vyčio kryžiaus ordinas" 5%  5%  [ 4 ]
"Lietuvos Raudonoji knyga" 0%  0%  [ 0 ]
"Struvės geodezinis lankas" 10%  10%  [ 8 ]
"Kalėdos ir Naujieji metai" 0%  0%  [ 0 ]
Ko jūs kabinėjatės, nei vieno negražaus pašto ženklo! 2%  2%  [ 2 ]
Visi šitie ženklai klaikūs ir verti išvietės! 3%  3%  [ 3 ]
Kas tas yra - "pašto ženklas"? Kur aš pakliuvau? 0%  0%  [ 0 ]
Viso balsų : 78
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 01:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Taigi, ir šie, jau praėję, 2009 metai buvo turiningi bei turtingi. Ir taip pat - ir Lietuvos Paštui (o šiandien juk susisiekimo ministras įvardino tai, apie ką kalbam jau metų metus - kad Lietuvos Paštas tikslingai žlugdomas). Taigi, tarp visų 2009 nesąmonių - ir nuostabūs, žavūs, akį džiuginantys Lietuvos Pašto fufeliai. Kaip gali nesijuokti, žvelgdamas į gėdingus kičinių chaltūrų šedevrus, kuriuos leidžia valstybinė įmonė "Pašto ženklas", pilna sovietinės nomenklatūros degeneratų, šiltai bebaiginėjančių ten savo dienas?

Tik mes, šio forumo lankytojai, renkame baisiausią Lietuvos pašto ženklą. Pabūkime rimtais ekspertais, pažvelkime, kuris ženklas vertas labiausiai nevykusios, blankiausios teplionės, nemokšiškiausio fotošopo vardo. Ar buvo 2009 nors vienas, kuris pralenktų istorinius Lietuvos Pašto šedevrus, tokius, kaip "apsišikęs kūdikis", "gleivėti krepšininkai" ar "Miltinis-zombis"?

Pažiūrėkime, ką gero čia turim:

Įžymūs žmonės
Prikabintas failas:
01-zymus_zmones_a-ratkeviciene.jpg
01-zymus_zmones_a-ratkeviciene.jpg [ 75.19 KB | Peržiūrėta 10113 kartus(ų) ]


Metus pradeda A. Ratkevičienė su serija "Žymūs žmonės". Ankstesniais metais šios serijos pašto ženklai jau buvo pavirtę į kažkokias karikatūras (berods, tos pačios A. Ratkevičienės pieštas), tačiau šiemet jau negalime tarti, kad šiuos pašto ženklus išleido žurnalas "Šluota". Jie netgi visai neblogai atrodo, lyg ne Lietuvos Pašto užsakyti būtų...

--------------------
Lietuvos herbai
Prikabintas failas:
02-lietuvos_miestu_herbai_mazuras_galkus_kazdailis.jpg
02-lietuvos_miestu_herbai_mazuras_galkus_kazdailis.jpg [ 99.98 KB | Peržiūrėta 10111 kartus(ų) ]


Herbus vargu ar įmanoma sugadinti: sukurti tikrų dailininkų, o dar ir pagal heraldikos taisykles, kurių norom nenorom tenka laikytis, herbai ir lieka herbais. Šios serijos nevertėtų net vertinti, įdėjau tik šiaip, dėl pilnatvės, kad matytume, jog yra ir pašto ženklų, kurie panašūs į pašto ženklus.

--------------------
Lietuvos medinė sakralinė architektūra
Prikabintas failas:
03-lietuvos_medines_baznycios_g-pempe.jpg
03-lietuvos_medines_baznycios_g-pempe.jpg [ 91.61 KB | Peržiūrėta 10179 kartus(ų) ]


Tai pašto ženklai, kuriuos abejojau, ar verta traukti į balsavimą, bet įtraukiau dėl tos pačios pilnatvės. Bene vieninteliai pašto ženklai, prie kurių tikrai padirbėta. Dailininkas G. Pempė - šaunuolis, o Lietuvos Pašto lygį tai geriausiai demonstruoja per paradoksą: meistriškiausiai atlikti ženklai išleidžiami, kaip standartai.

--------------------
Išsaugokime poliarinius ledynus
Prikabintas failas:
04-issaugokime_ledynus-g-luziniene.jpg
04-issaugokime_ledynus-g-luziniene.jpg [ 107.08 KB | Peržiūrėta 10172 kartus(ų) ]


AIDS - NE! Potvyniui - NE! Žemės drebėjimui - NE! Narkotikams - NE! Alkoholizmui ir degeneracijai - NE!

Ir štai, prasideda Lietuvos Pašto grožybės pilname savo gražume!

Šio pašto bloko tematika ir atlikimas - tai tikras sovietinio marazmo šedevras. Ar kam nors kilo abejonių, kur slepiasi tie sovietmečio pezlionių atlikėjai, kurie paišydavo plakatus iš serijos "Миру - Мир", "Пянству - НЕТ" ir "Слава КПСС"? Atsakymas aiškus: Lietuvos Pašte. Šis pašto blokas, šedevraliniu melsvos spalvos trystelėjimu drąsiai pretenduoja tapti metų klaikiausiojo ženklo rinkimų pirmosios vietos laureatu. Bloko informatyvumas - nulinis, kas per ledynai vaizduojami - neaišku, o meninė kompozicija - pažeidžia elementarius kompozicijos reikalavimus. Čiurlionkėje jau vien už tokį elementų išdėstymą (jau nekalbant apie tai, kas ir kaip pavaizduota) mokiniai gauna "šaibas". Tuo remdamiesi, galim drąsiai tarti: bloko autore Luziniene, keiskis pavardę į Lūzerienę!

--------------------
Vilnius - Europos kultūros sostinė
Prikabintas failas:
05-vilnius_europos_kulturos_sostine_h-ratkevicius.jpg
05-vilnius_europos_kulturos_sostine_h-ratkevicius.jpg [ 32.85 KB | Peržiūrėta 10194 kartus(ų) ]


Tarsi norėdamas įrodyti, kad Vilnius niekaip negali būti Europos kultūros sostine, Lietuvos Paštas išleidžia tam įrodymą: fotošopu išklaipytą Gedimino paminklą, įkištą į žydrą foną. H. Ratkevičiaus meninių-fotošopinių gebėjimų užteko tam, kad apyapvaliai aptrintų klaikiai užspalvintos nuotraukos kraštus, taip sukurdamas savo mėgstamą "perėjimą". Neabejotinas pretendentas į metų klaikenybių prizininkus.

--------------------
Europa. Astronomija
Prikabintas failas:
06-europa-astronomija_i-balakauskaite.jpg
06-europa-astronomija_i-balakauskaite.jpg [ 37.44 KB | Peržiūrėta 10154 kartus(ų) ]


I. Balakauskaitė - puiki kandidatė su šiais dviem ženklais nurauti vieną iš prizinių vietų. Nemokšiškas fotošopas, maždaug toks, kokį paprastai daro pradinukai, besinaudojantys MS-Paint programa. Visa savo esybe abudu pašto ženklai taip ir prašosi: "pavadink mus mėšlu!" Todėl drąsiai sakau: abu šie ženklai mano trumparegėm akim sukuria apgaulingą įspūdį, kad du mėlyno popieriaus gabalėlius kažkas ištepliojo išmatom. Fu.

--------------------
Didžioji sinagoga
Prikabintas failas:
07-didzioji_sinagoga_h-ratkevicius.jpg
07-didzioji_sinagoga_h-ratkevicius.jpg [ 39.95 KB | Peržiūrėta 10027 kartus(ų) ]


Didžioji Vilniaus Sinagoga - vienas iš pačių žymiausių kada nors Lietuvoje pastatytų statinių, nugriautas sovietmečiu, nors pasaulyje jis minimas buvo daug dažniau, nei kokia nors Gedimino pilis. Šiam statiniui H. Ratkevičius sugebėjo išspausti rudą, išmatiškai rudą montažėlį su kažkokia sena nuotrauka. Fail. Neabejotinai vertas balsavimo, kaip vienas blogiausių Lietuvos Pašto ženklų, išleistų 2009.

--------------------
Palangos gintaro muziejus
Prikabintas failas:
08-palangos_gintaro_muziejus_h-ratkevicius.jpg
08-palangos_gintaro_muziejus_h-ratkevicius.jpg [ 197.97 KB | Peržiūrėta 770 kartus(ų) ]


Kertu lažybų, kad nors autoriumi nurodytas tas pats jau seniai liūdnai pagarsėjęs H. Ratkevičius, pašto ženklą kūrė ne jis. Kur įrodymai? Ogi palyginkit šiuos ženklus su kitais H. Ratkevičiaus sukurtais pašto ženklais. Su nuotraukų spalva kontrastuojantis, o ne susiliejantis ar besipjaunantis pašto ženklų fonas, nėra būdingų spalvos ar paveiksliuko "perėjimų" ir net nepripiešti tie Ratkevičiui būdingi liapsusai - puikiausias įrodymas, kad ženklus piešė ne jis, o jo žmona. Ratkevičiau, žinau, kad tu kartais paskaitai šį forumą. Ratkevičiau, nustok kurti pašto ženklus, juk pats žinai, kad tu esi nevykėlis.

--------------------
Dainų šventė. Amžių sutartinė
Prikabintas failas:
09-amziu_sutertine_h-ratkevicius.jpg
09-amziu_sutertine_h-ratkevicius.jpg [ 52.46 KB | Peržiūrėta 9902 kartus(ų) ]


O štai čia - jau vėl tikras H. Ratkevičius. Fonas susilieja su piešiniu, piešinys grubiai prafotošopintas, mintis - neaiški, būdingas "perėjimas" ir pilkas užrašas "Lietuva" - tipinės nemokšiškos klaidos. Ženklas net nevertas rinkimo į blogiausius - jis toks blankus, nykus, neišsiskiriantis, netgi neturintis tragiškų liapsusų, kad paprasčiausiai reprezentuoja vidutinį pašto ženklų leidybos ir H. Ratkevičiaus meninės "kūrybos" lygį. Vertas būtų pavadinti "metų vidutiniškiausiu fufeliu".

--------------------
Blokas "Lietuvai - 1000 metų"
Prikabintas failas:
10-blokas_lietuvai_1000_metu_h-ratkevicius.jpg
10-blokas_lietuvai_1000_metu_h-ratkevicius.jpg [ 167.85 KB | Peržiūrėta 10100 kartus(ų) ]


Visi puikiai žinome, kad Lietuvos Pašto vadai ir pašto ženklų dailininkai skaito šį forumą. Ir čia - puikus pavyzdys: juos užveikė mūsų patyčos iš ankstesnių šios serijos blokų, kur pilka pilkuma būdavo ant rudos rudumos. Tai geras posūkis: bandoma sukurti ką nors ryškaus, o ne kažkokią purviną šiukšlę - juk būtent pavadinimas "purvina šiukšlė" tiksliausiai galėtų apibūdinti ankstesnius blokus iš šios serijos. Deja, H. Ratkevičius (taip, tai vėl jis) feilina "pa polnaj": klaikiai grubūs, nemokšiški montažai, pašto ženklai, susiplakantys su bloko fonu, pats bloko fonas - tiesiog uždengiantis pašto ženklus. Ir nesuprasi, kokiu tikslu pavaizduotas plentas. Akivaizdžiai tipinė H. Ratkevičiaus "kūryba". Verta spyrio į užpakalį bei prizinės vietos šiuose rinkimuose.

--------------------
Pasaulinė didžiųjų burlaivių regata
Prikabintas failas:
11-burlaiviu_regata_h-ratkevicius.jpg
11-burlaiviu_regata_h-ratkevicius.jpg [ 73.85 KB | Peržiūrėta 10119 kartus(ų) ]


Vėl tas pats H. Ratkevičius. Grubus piešinio montažas su jūros nuotrauka, savo vizualiniais efektais primenantis sovietinį filmuką apie kapitono Vrungelio nuotykius - ten irgi grafika buvo montuojama su fotografiniu vaizdu. Bet tai dar būtų pusė velnio, jei ne tai, kad ant viso šito absurdo, H. Ratkevičius užmontavo savo taip mėgstamą liapsusą, šysyk - vaizduojantį kažkokią Lietuvos vėliavą. Visiškas feilas. Kandidatas laimėti prizinę vietą.

--------------------
Geležinkeliui Lietuvoje - 150 metų
Prikabintas failas:
12-gelezinkeliui_lietuvoje_150_metu_h-ratkevicius.jpg
12-gelezinkeliui_lietuvoje_150_metu_h-ratkevicius.jpg [ 42.4 KB | Peržiūrėta 10038 kartus(ų) ]


Simboliška, kad savo tragišku valdymu garsėjantis Lietuvos Paštas leidžia pašto ženklą apie kitą legendinę nomenklatūrinę kontorą - Lietuvos Geležinkelius. Ir vėl tas pats, jau įkyrėjęs H. Ratkevičius, kažkokį, kaip bebūtų keista, Lietuvoje netgi egzistuojantį dviaukštį traukinį primontavęs prie Lietuvoje matomai neegzistavusio garvežio, pastarąjam pripaišo "dūmus" vaizduojantį melsvą blyną ir štai jums - naujas šedevras, kandidatuojantis į 2009 blogiausio pašto ženklo vardą!

--------------------
Vyčio kryžiaus ordinas
Prikabintas failas:
13-vycio_kryziaus_ordinas_h-ratkevicius.jpg
13-vycio_kryziaus_ordinas_h-ratkevicius.jpg [ 47.44 KB | Peržiūrėta 10013 kartus(ų) ]


Tiesą sakant, mane tas H. Ratkevičius jau užkniso, o jus? Pašto ženklo, kuriame vaizduojamas ordinas, sugadinti beveik neįmanoma. Pakanka tą ordiną atvaizduoti ant balto popieriaus - ir štai jums puikus pašto ženklas. Bet gi čia H. Ratkevičius!!!! Jis sugadinti sugeba netgi tai, ko neįmanoma sugadinti!!!!! Vienintelis pasaulyje blogai atrodantis pašto ženklas su ordinu - jūsų maloniam dėmesiui, tiesiog prašosi, kad jį išrinktumėte blogiausiu!

--------------------
Lietuvos Raudonoji knyga
Prikabintas failas:
14-lietuvos_raudonoji_knyga_g-luziniene.jpg
14-lietuvos_raudonoji_knyga_g-luziniene.jpg [ 80 KB | Peržiūrėta 10000 kartus(ų) ]


G. Luzinienė, sukūrusi vieną iš klaikiausių visų laikų pašto blokų - "Ledynmečiams - NE", matyt nutarė, kad visgi gėda. Nežinia kokiu būdu, ji sugebėjo sukurti visai pusėtinai atrodančius pašto ženklus, galinčius bent jau lygintis su tais, kuriuos leidžia Vietnamas, Mongolija ir Afrikos šalys. Aiškų dailininkės nemokšiškumą demonstruoja tiktai žolėse paskęstantis užrašas "Lietuva", kurio beveik nesimato. Visa kita - visai padoriai, ypač, kai palygini su H. Ratkevičiaus šlykštynėmis.

--------------------
Struvės geodezinis lankas
Prikabintas failas:
15-struves_geodezinis_lankas_h-ratkevicius.jpg
15-struves_geodezinis_lankas_h-ratkevicius.jpg [ 76.87 KB | Peržiūrėta 10056 kartus(ų) ]


Vėl H. Ratkevičius!!!!! Ir vėl giliame savo nemokšiško tepliojimo priepuolyje, sumontuoja kažkokias nuotraukas į kažką, į ką baisu žiūrėt. Tokių pasišlykštėtinų montažų, kaip šiuose pašto ženkluose, 2009 metais daugiau nebuvo - jei rinktume patį blogiausią 2009 pašto fotošopininką, nereiktų jokių rinkimų - šitokią klaikenybę sukurti gali tik asilas. H. Ratkevičiau, eik tu nx!!!! nekurk daugiau pašto ženklų, nekurk, mes tau už tai, kad tu jų nekurtum, mokėsim pinigus!!!!!

--------------------
Kalėdos ir Naujieji metai
Prikabintas failas:
16_kaledos_ir_naujieji_metai_i-balakauskate.jpg
16_kaledos_ir_naujieji_metai_i-balakauskate.jpg [ 60.96 KB | Peržiūrėta 9940 kartus(ų) ]


Ir štai, kaip Lietuvos Pašto vadovybės pasikeitimo simbolis, kaip atsiprašymas už visą tą šlykštų mėšlą, kurį jie išleido per 2009 metus, pora visai padorių pašto ženklų, skirtų šventėms. Simboliška, kad šiuos sukūrė ta pati šedevraliai nemokšiško montažo "Europa. Astronomija" autorė. Matomai, tai ir jos atsiprašymas. Šie ženklai neverti, kad už juos balsuotume neigiamai. Tai visai gražūs ženklai, kokių galėtų būti ir daugiau. Tikiuosi, nepamatysiu nei vieno, už juos balsavusio.

--------------------


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 10:24 
Atsijungęs
Aktyvus dalyvis
Aktyvus dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Rugsėjis 15, 08:02
Pranešimai: 418
Miestas: Vilnius
Todėl kad leidžia pasirinkti tik 3 variantus, o aš turiu daug daugiau. Ši serija labai prasta.
1. ĮŽYMUS ŽMONES - teplione, ir žiauri teplione;
2. LIETUVOS HERBAI - manau virš herbo herbo reikėjo rašyti miesto pavadinimą bet ne žodį LIETUVA;
3. Išsaugokime poliarinius ledynus - visiškai beprasmiškas šūkis, neturi jokios nei simbolinės nei gamtos apsaugos nei jokios kitos prasmes. Nei ledynu Lietuvoje yra, nei įtakoti galime jų nikimui, ypač šia žiema;
4. Blokas "Lietuvai - 1000 metų" - gaila negaliu pamatyti padidintą versiją, bet užtenka kiek pamačiau. Bloko pavadinimas "Lietuvai - 1000 metų", todėl nesuprantu kodėl pavaizduota ES vėliava bei ES žemėlapis. Logiškiausiai, jei bloke būtų kažkokie vaizdai, kurie tiesiogiai yra susiję su Lietuva ir jos valstybingumu. Vienintelis vaizdelis kuris yra kažkiek į temą: nepriklausomybės aktas, bet jis yra tik kažkiek į temą. Visą kita arba visai nesusiję su Lietuvą (ES simbolika ir žemėlapis), arba susiję su Lietuvą, bet ne su jos 1000 (visą kitą);
5. Geležinkeliui Lietuvoje - 150 metų ir 6. Struvės geodezinis lankas - kažkoks avangardizmas kubizmas psichodelizmas ir t.t. Aš visiškai nesupratau kas ir kodėl čia pavaizduota. Nei minties nei meno.
Visi kiti puse velnio, eilinis lietuviškas menas, toks jau yra tas lietuviškas menas. Palyginkite lietuviškas ir užsienietiškas knygas, vadovėlius, kieno piešiniai gražesni?

P.S. malonu, kad dar esi gyvas :lol:

_________________
http://www.gamintojai.com


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 12:33 
Atsijungęs
Nuolatinis dalyvis
Nuolatinis dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Spalis 29, 11:04
Pranešimai: 244
Miestas: Vilnius
Aš gal truputį ne į temą. Pastebėjimas "koksai".... nerašykite taip... KOKIS, KOKS... Koksas kitas daiktas yr... :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 13:12 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2007 Birželis 17, 23:12
Pranešimai: 841
Miestas: Kaunas
balsavime neitraukta/praleista sinagoga ....

_________________
Lituanica On Stamps


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 13:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Ačiū, Tomasrimd, pataisiau. Reikia perbalsuoti - pakeitus balsavimo punktus, viskas nusimuša ir balsavimas nusinulina. Bemiegis darbas, kaip sakant.

-------

Gamintojau, balsavime leidžiama tik tris, kad būtų bent kiek saiko. Kaip ir pernai - trys klaikiausi kiekvieno manymu. Aš pats norėčiau paskirti kai kuriems po 10 balsų, ypač tiems dviems blokams, o šiaip jau netgi gal ir 100 - tiems "poliariniams ledynams". Bet kaip sakant, irgi - reikia rinktis. Suprantu, kad blogų tiek, kad baisu žiūrėti, bet juk dėl to ir darom baisiausio, o ne gražiausio rinkimus. Dėl to ir apsiribojam save trimis - baisiausiais iš visų.

O dėl miestų herbų - su herbais nieko ten nepridarysi, ženklo išvaizda veik nepasikeičia tuose rėmuose, kurie leidžiami. Užrašas "Lietuva" privalo būti didžiausias - nes tai ne miesto reprezentacija, o pašto mokėjimo ženklas, skirtas naudojimui Lietuvoje. Čia kaip su banknotu - litas yra litas, o kad ant jo pavaizduota kokia Žemaitė - tai tik Žemaitė, lito dizaino elementas. Užrašas "Žemaitė" negali būti net sulyginamo dydžio - tam, kad užsienietis, net nežinantis tokio žodžio, kaip "litas", tiesiog pagal užrašų dydį identifikuotų, kad ši valiuta vadinasi litas, o ne žemaitė. Pašto ženklo atveju - lygiai tas pat, tik dar ryškiau - didžiulė pašto ženklų dalis pakliūna į užsienį. Tarp kitko, jei neklystu, tų užrašų sąlyginį dydį reglamentuoja dar ir tarptautiniai pašto susitarimai.

O dėl "įžymių žmonių" - gal ir ne kokie šitie, bet ankstesnių metų šedevrus su šiais palyginus, šitie atrodo netgi labai gerai padaryti. Netgi puikiai :-) Būtent todėl jų ir nevertinčiau labai neigiamai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 13, 18:21 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 14, 15:37
Pranešimai: 1201
Smagu vėl matyti tractor filatelijos dalyje. :difus_victory
Dėl herbų. Šioje srityje Latviai pakankamai teisingai išsprendė problemą. Padarė standartinę laidą ir nedaro problemos. Mes gi dabar kuriame medinių bažnyčių seriją, prieš tai buvo metaliės viršūnės, Vytis. Ir tas fonas su linija kam? Jis nei ką reiškia, nei turi kokia simbolinę reikšme ar apskritai kokia reikšmę. Herbų keisti žinoma nevalia, bet kam jiems bandoma pritaikyti kontūrinė linija ir spalva - man lieka didelis klaustukas. Na dar linija dažniausiai yra pritaikyta prie kažkurios iš herbo tinktūros (spalvos, emalės, fibros), bet fonas tai tikrai iš piršto laužiamas. Čia mūsų mentalitetas pasireiškė eilinį kartą - "kad gražiau". Galėtų apie tai ir LR heraldikos komisija savo nuomonę išsakyti, nes tokie herbų vaizdavimai turėtų būti derinami (prialomai) su paminėta komisija.

_________________
Collecting.lt - Viskas apie kolekcionavimą


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 14, 23:26 
Atsijungęs
Visažinis
Visažinis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Spalis 11, 19:50
Pranešimai: 3081
"Vilnius - Europos kultūros sostinė" - iš visų baisiausių pats baisiausias, nors jis realiausiai atitinka tikrovę - visiem "dzin".

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2009 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2010 Sausis 15, 14:07 
Atsijungęs
Nuolatinis dalyvis
Nuolatinis dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009 Spalis 29, 11:04
Pranešimai: 244
Miestas: Vilnius
Peržiūrėjau šiuos ženklus... Brrr... pagalvojau - gal ir gerai, kad nesidomiu naujais LT ženklais. Košmaras didžiausias. Gaila, kad tik už 3 buvo galima balsuoti. Mažiausiai kokius 7-is būčiau nuvertinęs...
Tractor taip pat dėkui už taiklius komentarus. Pažvengiau...


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 18 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin