Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 16, 23:09

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Koks 2008 pašto ženklas buvo pats baisiausias?
Atkurtai Lietuvos valstybei - 90 3%  3%  [ 2 ]
EXPO Zaragoza 10%  10%  [ 6 ]
Lietuvos sakralinė medinė architektūra 0%  0%  [ 0 ]
Serija "Europa. Laiškai" 26%  26%  [ 15 ]
Įvairūs Pabaltijo ordinų blokai ir ženklai 0%  0%  [ 0 ]
Serija "Įžymūs žmonės" 3%  3%  [ 2 ]
Serija "Iš muziejų fondų. Rokiškio krašto muziejus" 5%  5%  [ 3 ]
Serija "Lietuvos miestų ir miestelių herbai" 0%  0%  [ 0 ]
Lietuvos Sąjūdžiui - 20 metų 16%  16%  [ 9 ]
Dariaus ir Girėno skrydžiui - 75 metai 8%  8%  [ 5 ]
Šv. Mergelės Marijos apsireiškimui Šiluvoje - 400 metų 10%  10%  [ 6 ]
Serija "Kalėdos ir Naujieji metai" 1%  1%  [ 1 ]
Blokas "Lietuvai - 1000 metų" 3%  3%  [ 2 ]
Serija "XXIX Olimpinės žaidynės" 3%  3%  [ 2 ]
Serija "Žalvarniai" 1%  1%  [ 1 ]
Visi šie ženklai siaubingai klaikūs, neverta net balsuoti 1%  1%  [ 1 ]
Visi ženklai geri, ko čia kabinėjatės 1%  1%  [ 1 ]
Viso balsų : 56
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Lapkritis 19, 22:39 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Kadangi jau ne vienerius metus Laikas.lt forumo dalyviai kritikuoja Lietuvos pašto ženklų leidybą, o taip pat - Laikas.lt turi ir pačią didžiausią Lietuvoje internetinę filatelistų bendruomenę, jūsų dėmesiui - naujas konkursas - "Baisiausias 2008 metų pašto ženklas". Konkurso rezultatai bus išplatinti pagal galimybes kuo platesniam žmonių ir masinės informacijos priemonių ratui, tad pažvelkim į šį konkursą atsakingai. Peržiūrėkim visus dalyvaujančius pašto ženklus ir įvertinkime, kuris iš jų labiausiai vertas baisiausiojo vardo. Pakvieskime balsuoti ir savo draugus, kolegas, pažįstamus - tegul visuomenė parodo Lietuvos paštui jo problemas.

"Atkurtai Lietuvos valstybei - 90"
Prikabintas failas:
lt963.jpg
lt963.jpg [ 8.53 KB | Peržiūrėta 9351 kartus(ų) ]

Nykus, labai nykus fotomontažas, atliktas, visiškai užmirštant, jog pašto ženklas - tai miniatiūra, kurioje tos smulkios montažo detalės neįžiūrimos. Ir dar nykiau - dailininko sprendimas pirmame plane esantį Basanavičių padaryti nespalvotu, kad kontrastuotų su spalvotu fonu. Taip apdirbtas Basanavičius tampa panašiu į vaiduoklį, rūpintojėlio pozoje nebyliai mums priekaištaujantį už mūsų nedorybes... Visgi, nors ir nepasižymintis meistriškumu ar profesionalumu, nors ir skleidžiantis siaubingą slogutį, šis ženklas tikrai nevertas metų blogiausiojo nominacijos. Dailininkas S. Luzinas.

"EXPO Zaragoza"
Prikabintas failas:
expo.jpg
expo.jpg [ 58.92 KB | Peržiūrėta 9314 kartus(ų) ]

Ženklai, kuriuose pavaizduota neaišku, kas (lyg ir kažkokios beformės parodos emblemos?), visgi yra bene pirmas Lietuvos pašto bandymas sukurti kažką originalesnio. Ženklų forma, o ypač - gražūs žiedo pavidalo lapeliai, kuriais šie ženklai išspausdinti - tikrai sveikintina. Viskas būtų puiku, jei visgi ne tas nesuprantamai beprasmiškas neaišku, kas ten vaizduojama ir kokia tema. Ir išvis, kuo čia dėta Lietuva. Nors gal aš čia tiesiog priekabiauju. Taip ar anaip, jei rinkti geriausius 2008 metų Lietuvos pašto ženklus - tai šie yra vieninteliai kandidatai į tokį apdovanojimą. Dailininkas E. Žiedelė.

"Lietuvos sakralinė medinė architektūra"
Prikabintas failas:
medines_baznycios.jpg
medines_baznycios.jpg [ 74.9 KB | Peržiūrėta 9412 kartus(ų) ]

Dailininko G. Pempės ženklai - tikrai puikiai techniškai atlikti, bent jau lyginant su absoliučia dauguma kitų Lietuvos pašto ženklų. Nors plačiau (ne vien Lietuvos mąstais) žiūrint, jiems trūksta kažkokio trupinėlio išskirtinumo. Šiaip, gal tokie ženklai galėtų net ir pretenduoti į geriausius, jei ne jų mikroskopinis formatas - šiaip ar anaip, tai yra standartiniai pašto ženklai, tad į gerųjų nominacijas, sakyčiau, neteiktini. Visgi, daugumai kitų lietuviškų ženklų kūrėjų šieji galėtų būti minimalaus kokybės standarto pavyzdžiu.

Serija "Europa. Laiškai"
Prikabintas failas:
europa_laiskai.jpg
europa_laiskai.jpg [ 208.23 KB | Peržiūrėta 761 kartus(ų) ]

Jau ankstesniais metais daug blogumo apdovanojimų gavusio Ratkevičiaus kvalifikacija "kyla" - jis išmoko fotošope dvi nuotraukas apkarpyt ir "sujungti". Viename iš ženklų esantis Vilniaus montažas (pabrėžiu - montažas, o ne koliažas) vaizduoja vaizdą, kurio Vilniuje fiziškai NĖRA - dangoraižiai paimti iš vienos nuotraukos, o fonas - iš kitos. "@" simbolis, turįs kažką vaizduoti (gal elektroninį paštą?) su pašto veikla neturi nieko bendra, dar daugiau, atrodo, kaip melaginga Lietuvos Pašto reklama - turėdami su paštu reikalų, puikiai žinome, kad jie ne tai, kad el. paštu veik nesinaudoja, bet net ir siuntas registruoja ant špagatu rišamų popierių, kaip prieškario laikais. O pavaizduotas ženkle pergameto atvaizdas netinka ženklui nei stilistiškai, nei dar kaip nors.

Ne ką geriau atrodo ir kitas Ratkevičiaus ženklas, kuriame, už perpus nupjauto arklio ir kažkokio vyruko (fone) vaizduojami didžiuliai bliūdai su vyčiais ir kažkoks pusiau susuktas tapetas. Ratkevičiau, aš žinau, kad tu kompu naudojiesi ir kad kartais ateini į http://www.Laikas.lt apie save paskaitinėt. Baik malti šūdą, galų gale!!!

Įvairūs Pabaltijo ordinų blokai ir ženklai
Prikabintas failas:
ordinai_latvija.jpg
ordinai_latvija.jpg [ 74.57 KB | Peržiūrėta 9279 kartus(ų) ]

Būtų eiliniai pašto ženklai viena iš klasikinių, visiškai neutralių temų, kurią sunku visiškai sugadinti netgi tyčia, nes pasirinkimo, ką vaizduoti, tiesiog nėra - vaizduoji konkretų ordiną ir viskas. Tokie ir šie ženklai - nei išsiskiriantys, nei neišsiskiriantys. Visgi, kyla noras juos palyginti su pusšimčio metų senumo sovietiniais ordinų ženklais, spausdintais metalografija. Ir palyginus, pasidaro truputį liūdna.

Visgi, man ypatingai užkliuvo keistas Lietuvos pašto puslapyje atrastas reiškinys - Latvijoje ir Estijoje išleistus blokus bei pašto ženklus administracija pristato, kaip savo išleistus. T.y., pagal juos, jie leidžia toms šalims pašto ženklus. Už tai jie verti nominacijos už silpnaprotį makaroninimą.

"Įžymūs žmonės"
Prikabintas failas:
zymus-zmones-2008.jpg
zymus-zmones-2008.jpg [ 38.63 KB | Peržiūrėta 688 kartus(ų) ]

Kaip ir kasmet, pobaisė atrodo "įžymių žmonių" serija, piešta karikatūristės A. Ratkevičienės. Serija, nors ir ne pati tragiškiausia iš lietuviškų pašto ženklų, visgi verta apdovanojimo už kasmet stabiliai pasiekiamą žemą lygį.

"Iš muziejų fondų. Rokiškio krašto muziejus"
Prikabintas failas:
rokiskio_muziejus.jpg
rokiskio_muziejus.jpg [ 46.01 KB | Peržiūrėta 9299 kartus(ų) ]

Pašto ženklų autorius visiškai negalvoja, kaip atrodo atvaizdas miniatiūroje, todėl galvoja, jog sumažinus padorų keliametrinį plakatą, bus geras rezultatas. Deja, tiek sumažinus atvaizdą, pašto ženklo suprantamumas sumažėja iki nulio - norint suprasti, kas ten vaizduojama, reikia skaityti aprašymus. Dailininkas V. Jasanauskas.

"Lietuvos miestų ir miestelių herbai"
Prikabintas failas:
herbai.jpg
herbai.jpg [ 230.95 KB | Peržiūrėta 745 kartus(ų) ]

Kaip ir kasmet, ši serija nei kažkuo išsiskiria, nei ką. Matyt, kad griežti norminiai aktai, reglamentuojantys heraldinių simbolių naudojimą, tiesiog neleidžia pasireikšti chaltūrininkų šedevraliniams sugebėjimais. Tą puikiai demonstruoja faktas, jog šių ženklų autoriai - net trys atlikėjai - L. Ramonienė, V. Grušeckaitė ir A. Gurskas. Įdomu, pagal kokius kriterijus vadinamoji "konkurso komisija" atrinkinėjo, katras kurį darys? :-)

"Lietuvos Sąjūdžiui - 20 metų"
Prikabintas failas:
sajudziui_20.jpg
sajudziui_20.jpg [ 210.36 KB | Peržiūrėta 763 kartus(ų) ]

Šlykštaus chaltūriškumo pavyzdys. Netgi pogrindžio sąlygomis leisti Sąjūdžio lipdukai atrodydavo gražiau. Kažkodėl, prisiminus kitas klaikenybes, kurias Lietuvos paštas išleidžia Nepriklausomybės atkūrimo tematika, tai jau net ir nestebina. Meniniu atlikimu šis pašto ženklas yra neabejotinai pats blogiausias iš visų šių metų pašto ženklų. Atliko "dailininkas" G. Reimeris.

"Dariaus ir Girėno skrydžiui - 75 metai"
Prikabintas failas:
darius_ir_girenas.jpg
darius_ir_girenas.jpg [ 49.81 KB | Peržiūrėta 9261 kartus(ų) ]

Šis mokyklinio lygio montažas, atliktas rudu stiliumi, yra nykus ir neįsimenantis, kaip ir daugelis kitų Lietuvos pašto ženklų. Nestebina, kad jo autorius - vėlgi tas pats liūdnai pagarsėjęs chaltūrinis fotošopninkas Ratkevičius.

"Šv. Mergelės Marijos apsireiškimui Šiluvoje 400 metų"
Prikabintas failas:
Failo aprašymas: Štai taip "dailininkė" perpiešė Šiluvos bažnyčios paveikslą
siluvos_mergele.jpg
siluvos_mergele.jpg [ 210.66 KB | Peržiūrėta 777 kartus(ų) ]

Šis pašto ženklas - išskirtinis. Jo autorė į pašto ženklą įkomponavo ne tikrą Šiluvos Mergelės paveikslą, o kažkokioms reikmėms prieš porą metų nutapytą nemokšišką kopiją. Sudarkytas paveikslas, iš kurio pavogtos dalis žvaigždžių ir visiškai išbalansuota aureolė, perdažytas klaikiu ružavu fonu, matyt, simbolizuojančiu... nesakysiu, ką. "Dailininkė" Čigriejūtė, "piešusi" šį pašto ženklą, akivaizdžiai buvo girta. Kaip ir komisija, kuri šį ženklą nutarė priimti. Ir išvis nespėliosiu, kuo jie ten užsiėmė. Lietuvos pašto puslapyje prirašyta kliedesių apie tai, kaip šis daiktas (taip ir nesupratau - ar paveikslo kopija, ar pašto ženklas) stebuklingai gydo ligas. Atleiskite, bet negaliu pridėti nepadoraus apibūdinimo - "pi**ec".

Serija "Kalėdos ir Naujieji Metai"
Prikabintas failas:
kaledos.jpg
kaledos.jpg [ 78.16 KB | Peržiūrėta 9371 kartus(ų) ]

Lyginant su kai kuriais ankstesnių metų šios temos ženklais, nėra tokie trenkti. Trumpai ir aiškiai - primena nykius fotografinius sovietmečio naujametinius atvirukus. Šie ženklai puikiai demonstruoja bendrą Lietuvos pašto ženklų lygį - šie nykūs, neįsimenantys ženklai, kurių turinį keblu nupasakoti (nes jo tiesiog nėra), yra neabejotinai vieni iš geriausių šiais metais išleistų ženklų.

Blokas "Lietuvai - 1000 metų"
Prikabintas failas:
lietuvai_1000.jpg
lietuvai_1000.jpg [ 180.32 KB | Peržiūrėta 9290 kartus(ų) ]

Kaip ir dauguma kitų šios serijos kasmet išleidžiamų blokų, yra atliktas nykiai nemokšiško sovietinės pokario laikų mokyklos montažo stiliumi. Bloke sumontuotos nuotraukos - apatinės dangus tampa viršutinės apačia, visiškai neatitinkančios perspektyvos ir proporcijos, klaikus paskirų elementų nesuderinimas, nėra bendro ženkluose esančių nuotraukų stiliaus, etc.. Blokas yra nykus, prastas, pilkai rudas, nerišlus ir... TIESIOG RUDAS. Autorė - I. Balakauskaitė.

"XXIX Olimpinės žaidynės"
Prikabintas failas:
olimpiada.jpg
olimpiada.jpg [ 71.65 KB | Peržiūrėta 9249 kartus(ų) ]

Dar vienas niekuo į akis nekrentantis montažas. Pirmas dalykas, į kurį atkreipiau dėmesį, žiūrėdamas į šiuos ženklus - jų autorius S. Luzinas nemokėjo naudotis tuo pačiu fotošopu - Olimpiados logotipas buvo pateiktas ant balto fono, kuris iškerpa spalvoto fono gabalus abiejuose ženkluose. Tai rodo autoriaus "profesionalumą". Pagal ką buvo pasirinkta, kokios sporto šakos bus vaizduojamos, nežinau. Nors šie ženklai atlikti tikrai neprofesionaliai, į blogiausią vietą jie nepretenduoja. Eilinė chaltūra ir viskas.

"Žalvarniai"
Prikabintas failas:
zalvarniai.jpg
zalvarniai.jpg [ 249.63 KB | Peržiūrėta 744 kartus(ų) ]

Dailininkė A. Ratkevičienė tikrai nėra blogoji kūrėja. Ženklai visai pakenčiami, kiek geresni už šių metų vidurkį, savo lygiu primena Vietnamo pašto leidžiamus žvėrelius. Visgi, chaltūra matosi ir čia - nominalai ir užrašai persidengia su tamsiomis šakelėmis, dėl to tarpais tampa neįskaitomais, panaši bėda ir su WWF emblema. Žodžiu, darbas iki galo neatliktas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Filatelija: baisiausi Lietuvos pašto ženklai
StandartinėParašytas: 2008 Lapkritis 19, 22:55 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis

Užsiregistravo: 2006 Gruodis 14, 15:37
Pranešimai: 1201
Už ką mes tamsta ir mylim, bravo!!!

_________________
Collecting.lt - Viskas apie kolekcionavimą


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Filatelija: baisiausi Lietuvos pašto ženklai
StandartinėParašytas: 2008 Lapkritis 19, 23:09 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Dėkui. Dar iliustracijų sudėsiu, tai gal bus galima išskirti į atskirą temą ir balsavimą pridėt :-) Tiesa, Lietuvos Paštas neturi normalių iliustracijų daugumai, tai gal kas pagelbėti galėtų? O kol kas dar pataisiau - buvau praleides medines bažnytėles :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Lapkritis 28, 06:38 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Taigi, pradedam balsavimą už 2008 blogiausiojo pašto ženklo titulą :-) Kiekvienas balsavimo dalyvis gali balsuoti už tris kandidatus į blogiausiojo titulą (jei atrodo, kad tiek per mažai - parašykit, galime ir padidinti balsų skaičių). Balsavimas kol kas daromas laisvu - pabalsavę, galėsite pakeisti savo balsą. Todėl galima ir verta vykdyti savą balsavimo kampaniją, paskatinant ir kitus :-)

Vėliau apklausa bus užšaldyta ir balsų jau nebus galima keisti.

Smagaus :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Lapkritis 28, 19:10 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Nagi, tai ko tiek mažai balsuojančių už Šiluvos mergelę? Mano manymu, tai didžiausia klaikenybė iš visų šių metų ženklų. Kiek išsiaiškinau, tas ženklas pieštas netgi ne nuo Šiluvos paveikslo, o nuo kažkokios visiškai nepanašios "kopijos", esančios kažkurioje Kauno bažnyčioje.

Palyginkite aukščiau esantį pašto ženklą su originalu:


Prikabinti failai:
siluva.jpg
siluva.jpg [ 136.15 KB | Peržiūrėta 752 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Gruodis 1, 06:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Rugsėjis 7, 00:14
Pranešimai: 96
Miestas: Varėna
Man tai tas su šventa Marija tai labai gražus, sakykit ką norit. O tas kur be formos lašas tai tikrai baisiai atrodo. Ne pašto ženklas visai. Tiek gražių ženklų paštas išleidžia, o jūs čia piktinatės. Ačiū bent kada nors pasakytumėt.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Gruodis 1, 10:33 
Atsijungęs
Site Admin

Užsiregistravo: 2007 Birželis 9, 20:17
Pranešimai: 2890
Pabandžiau panagrinėti, pažiūrėti, bet vaizdai yra sumaišyti su pavadinimas bei aprašymų, todėl neįmanoma apsispręsti kur yra kas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Baisiausio 2008 pašto ženklo rinkimai
StandartinėParašytas: 2008 Gruodis 1, 13:37 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Sausis 27, 14:49
Pranešimai: 9216
Ačiū už pastebėjimą. Vieną nuotrauką, buvusią ne į temą, ištryniau, tai susimakalavo viskas. Dabar pataisiau - rodo taip, kaip ir turi būti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 22 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin