oj, estragoną tai ir aš žinau (o tai jau buvau susidariusi klaidingą nuomonę, kad tokio apdulkėjusio pakelės kiečio nepažįstu
) Tur būt, LT jis nėra plačiai vartojamas? Vokietijoje, Prancūzijoje kiek žinau ir, kaip jurgis sakė, naudojamas dažniausia ruošiant mėsos patiekalus, įvairius padažus. Ypač tinka karštiems padažams, nes geriausia atsiskleidžia skoninės savybės ( todėl ir ashos mama dėdavo jį į šiltą varškę). Man atrodo, jis puikiai tiktų ir į spirgučių padažą prie cepelinų, reiks pabandyt
Galima išsikepti pvz. viščiuką: įdėti šluotelę šviežio arba džiovinto peletrūno į vidų su gabalėliu naminio sviesto. Prie veršienos ruošiamas padažas irgi su estragonu. Neteko girdėti, kad jis būtų naudojamas ruošiant mėsą rūkymui ar marinuojant ( čia jau panašiai skambantis mairūnas tinka).