Įmesiu močiutės marmeladinukų receptą. Žaliava nieko nekainuos, nes pilni sodai prikritusių obuolių.
Marmeladiniai saldainukai
Paimti 10 obuolių, išimti šerdį ir supjaustyti gabaliukais.
Dėl spalvos, jei jos norite, galima paimti ryškios uogienės- spanguolių, juodųjų serbentų, vyšnių ar aviečių. 200g
1 stiklinė vandens ir 3 stiklinės cukraus.
Galima truputį ir aromatizuoti, nors skonis ir kvapas atsiras nuo kai kurių uogienių.
2 valgomi šaukštai šviežaus sviesto.
Verdame obuolius ant silpnos ugnies, kol suminkštės.Pertriname juos karštus per smulkų sietą ir verdame toliau ant silpnos ugnies apie valandą.Masė turi sumažėti maždaug perpus, verdame vis pamaišant.
Išverčiame masę ant folijos ar pergamento,išlyginame ir aušiname apie 12 valandų.
Paskui karštu peiliu pjaustome gabaliukus ir pavoliojame cukruje.
Sudedame į lekštutę ir niammm.
Tokius saldainius, padžiovinus, kurį laiką galima laikyti dėžutėje ir pavaišinti mane, kai atvyksiu į svečius!!!