Nuostabiausiais paskutinių laikų aatradimas - raudonieji ir žalieji egiptietiški pipirai: pramaišiuj su juodaisiais, gaunassi puikus mišinys. tiek marinavimui, tiek sriuboms, tiek sumuštinių pagardinimui. Svarbiausia, kad jie nėra tokie aitrūs, kaip juodieji, bet suteikia savotiškąą skonį ir aromatą. Žinoma, jeigu padauginsi, tai ir liežuvį gali nudegti
Jei kas ketina vykti Egiptijon - užsisakau po puskilogramį kiekvienų (gerai sumokėsiu!).
Be to dar rekomenduotinas šafranas, ale tas pas mumi brangokas, todėl vėl gi tampa aktualu vežtis tą iš Pietų. Jau nekalbant apie visokius muskatinius riešutus tortams irgi pyragams, o kardamonai ir cinamonas tinka kavai paskaninti...
Dėl "Vegetos", tai girdėjau, kad to šlamšto net tarakonams nuodyti nieks nenaudoja...