troikė rašė:
Žiūriu kas duoną mirkytą deda i kotletus,kas batoną,kiti dar žinau deda manų kruopas mirkytas ir visi argumentuoja,kad taip bus minkštesni kotletai.Dar neva kiaušinai daro juos kietesnius.Iš savo kuklios,maisto gaminimo,praktikos galiu pasakyt,kad kiaušinis "nekietina" o dažnaiusiai dedamas,kad neiširtu kepimo-virimo metu kotletas,nes yra žmonių juos gaminančių iš faršo,į kurį sumalamos visos atliekos.Kas dėl minkštumo tai nebūtina dėt nei duonos,nei batono,nei dar bala žino ką.Užtenka įpilt vandens,nes jei mirkyta duoną/batoną dėsim į mėsą gerai nuspaudę,norimo minkštumo efekto negausim.Savo eksperimentų metu įsitikinau,kad kuo daugiau vandens i maltą mėsa įpilsį,tuo bus minkštesni kotletai.O priekonius dedam pagal savo skonį.Aš šiaip i mėsą niekad nededu svogūnų,tik česnakus...
O vat as visada dedu svoguno. Ir man svogunas ir cesnakas bei morkos yra patys nepakeiciamiausi dalykai. Del kuo daugiau vandens, tai yra tiesa tada kai darai arba kibinus arba ceburekus. Tuomet tas vandenukas duoda sultinio. Bet i kotletus ipylus daugiau vandens tai gausi tik dideli spirgejima keptuveje
) Dedamas batonas raba duona pamirkyta tam, kad siek tiek pacia mesa praskiestu:) Vien tik vanduo to tikrai nepadaro, sultys isteka ir tavo kotletai turetu gautis toki paire arba tu gerokai kiausu i juos musi