Kuri avis geresnė? Palyginsiu dvi avių veisles auginamas Lietuvoj: romanavų (populiariausia) bei sufolkų. Pastarasis stambesnis, riebesnis, pasižymi intensyviu kvapu. Valgėm 8-9 mėnesių baroną, mėsa minštesnė nei romanavo. Kadangi mėgstu avienos kvapą, tai ir gardesnis

Bet turi dideli minusą - yra riebokas, tai nuo troškinio ar sriubos riebalus dar gali atšaldžius nuimti, kepant kumpį, viskas lieka. Taigis, skanu, bet ne kiekvieno virškinimo sistema įveiks

Nebent mažais kiekiais

Romanovai - kietesni, reiktų avinukus valgyt iki 1 metų (tokio amžiaus jau ir ant šonkaulių mėsos rasi, dar ne per kietas, riebalų proto ribose). Ėriukai iki pusės metų labai skanūs, bet mažai mėsikės

Kvapas ne toks stiprus kaip sufolko, lengviau virškinamas.
Abiejų veislių skaniausia pasikept nugarinės su trupučiu pipiriukų bei citrina bei kumpius orkaitėj pakept

Apsirijimas

Beje, romanovai (toliau R) yra iš Rusijos, sufolkai (toliau S) iš Anglijos; R- smulkūs, S - stambūs; R - mėsiniai kailiniai, S - mėsiniai; R veda 3-4 jauniklius, S - 1-2; R - atsparūs, o S -lepūnėliai
