Fainų receptų aptikau į Laikas.lt įmestoj reklamoj
Rūkytos žuvies salotos
INGREDIENTAI:
500g rūkytos žuvies,
50g rūkytų lašinių,
1 raugintas agurkas,
1 svogūnas,
50g aliejaus,
druska.
GAMINIMAS:
Viskas supjaustoma, sumaišoma su aliejumi. Įberiami svogūnai. Pasūdoma.
*
Pikantiškos obuolių salotos:
INDEGRIENTAI:
2 vidutinio dydžio rūgštūs obuoliai,
200g šviežių ar konservuotų salierų,
200g konservuotų arba 4-5 švieži mandarinai,
125g mėlynų vynuogių,
20g graikinių riešutų ir migdolų,
5 valgomieji šaukštai grietinės,
2 valgomieji šaukštai majonezo,
po 1 šaukštą aitriųjų paprikų padažo ir citrinos sulčių,
druska,
cukrus.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius. Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti. Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min. palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėtų.
Konservuotų mandarinų skilteles nuvarvinti ir perpjauti pusiau. Šviežius mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir taip pat perpjauti pusiau. Vynuoges nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Graikinius riešutus ir migdolus stambiai sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį, išmaišyti. Į grietinę supilti majonezą, aitriųjų paprikų padažą, įberti cukraus, pagal skonį pasūdyti, išmaišyti. Paruoštu padažu užpilti salotas, uždengti ir 15min. dėti į šaldytuvą.
Skanaus!