Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2025 Gruodis 16, 23:02

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Kaip amerikiečiai žino istoriją
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 17, 12:37 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Kažkokie amerikiečių istorikai užsakė apklausą, kuri parodė unikalias JAV gyventojų istorines "žinias". Buvo apklausti 12069 žmonės, respondentų amžius - 16 ar daugiau metų. Kaip manoma, rezultatai susiję su ta įtaka, kurią žmonėms savo filmais daro Holivudas. Taigi, pateikiam didžiausius perlus:

10 vieta. Daugybė apklaustųjų mano, kad realybėje nebuvo tokių žmonių, kaip XIII a. škotų didvyris Viljamas Volesas, kurį filme "Drąsioji širdis" suvaidino Melas Gibsonas. Net 42 procentai amerikiečių mano, kad šis herojus yra išsigalvotas.

9 vieta. Čengiz Chanas irgi neegzistavo, jis išsigalvotas. Taip mano 38 procentai apklaustųjų.

8 vieta. Neegzistavo ir Benitas Musolinis (33 procentai) bei Hitleris (11 procentų).

7 vieta. Vinstonas Čerčilis irgi neegzistavo. Taip mano 9 procentai amerikiečių.

6 vieta. 57 procentai amerikiečių įsitikinę, kad legendinis karalius Artūras tikrai egzistavo.

5 vieta. 52 procentai amerikiečių mano, kad jokio vokiečių puolimo Ardėnuose antro pasaulinio karo pabaigoje nebuvo.

4 vieta. 27 procentai amerikiečių tiki, kad Robinas Hudas tikrai egzistavo.

3 vieta. 100-metį karą (karas 1337-1453, tarp Anglijos ir Prancūzijos) 44 procentai amerikiečių laiko išsigalvojimu. Dar 32 procentai išsigalvojimu laiko šaltąjį karą.

2 vieta. Tuo, kad 1938 marsiečiai užpuolė Žemę (H. Velso "Pasaulių karas") tiki 6 procentai apklaustųjų. O 3 procentai tiki Helmo mūšiu (Dž. Tolkieno "Dvi tvirtovės").

1 vieta. Net 5 procentai amerikiečių (kas 20-as) tiki, kad Konanas Barbaras buvo tikras istorinis personažas. O Zena, karių valdove tiki kas 100-asis.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006 Rugsėjis 18, 14:38 
Atsijungęs
Pačiausias
Pačiausias
Vartotojo avataras

Manau, kad viskas pareina nuo viosokiu semiotiniŲ bei gi Wikipedinių manipuliacijų informacija. Ne taip ir seniai visoki portalai Lietuvoje siųlė įvaairaus lygio mokslinius darbus (kursinius, diplominius etc.), tačiau be vertinimų. Štai taip ir atsiranda nuomonė, kad, tarkim, Žalgirio mūšis buvo ne 1410 m., o 14:10 vietos laiku. Dar V. M. Putinas (Vincas Mykolaitis) savo veikale "Altorių šėšėliai" citavo, "numerus stultorum infinitus est" ir pervertė, neva "kvailių skaičius - begalinis"...

Tikėkime viskuo, ką mums sako ir būsime laimingi, kaip Budos! Kam tikrinti, abejoti, analizuoti, kai už mus kiti geriau žino?

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume