Susidarė tokia nuomonė, nežinau, kaip čia mums seksis išvystyt diskusiją, bet idėją davė
Drs postas...Minčių tąsa, kilusi iš diskusijos apie Salomėją Nėrį..
Pabandysiu išdėliot mintelę, kodėl tokia situacija susidaro, šiuo kartu nepalaikydama nė vienos pusės.
Viena- tai, kad nei sovietiniai, nei nepriklausomybės vadovėliai , knygos, žurnalai tiksliai neatskleidžia poetės paveikslo iki galo. Galiu sakyt, kad tautai reikia dievuko, o jį nukryžiavus, gali jo ir netekti visiškai.. Nei mokykloje , nei aukštojoje mokykloje niekaip, nei puse žodelio neužsimenama, koks asmuo iš tikrųjų buvo S.Neris...O alternatyviąją spaudą ir straipsnius, gerai pasikapsčius, galima rasti tik internete...ir tai..pridedant savąjį išprotavimą, kodėl, kas, ir kaip.
Mes kažkaip buvom iškėlę klausimą- kodėl niekur nebegalima rasti S.Neries nuotraukų iš paskutinių gyvenimo metų.? Albumuose jų tikrai buvo, bet gal , paveikta įpiršto sovietinio mąstymo ir poetės kūrybos vertinimo, nė kiek neprileidau sau minties , kad gali būti ir kitaip?Tie albumai bibliotekose nusirašė, o naujų niekas taip ir nebeišleido..Ten buvo ir prierašai po nuotraukomis., kurie daug paanalizavus pasakytų...Gal Mažvydo bibliotekoje ir yra?..Turėdama galimybių, tikrai pasidomėčiau..
Balvančik, nors pati esu moteris, bet paprieštarausiu tau- ne apie visas mirusias moteris galima kalbėti, o ar ir reikia? iš geros pusės.., neišskiriant ir vyrus. Tai tik lytis po mirties, sveria darbai ir asmenybė, koks tu buvai. Malonu, kad tu apie moteris taip gražiai , kaip siena esi

, bet šiuo atveju prieš akis iškyla ir Napoleonas, ir Hitleris, ir Stalinas, ir tos moterys- baisininkės, apie kurias kalbėjom kažkokiam skyriuj(tractor vėlgi iškapstė..), į kapus nunešusios tūkstančius gyvybių..
Po mirties žmonėse aš kažkaip nebeįžvelgiu lyties, prieš mane stovi belytės asmenybės..