Nuo seno žinoma ir tai, kad nebūna dūmų be ugnies. O dūmų aplink šį autorių labai daug. Ir kad ir net sutikčiau, kad be skundai.lt dar mums - lietuviams, labai trūksta alternatyvos - kokio nors rekomenduojam.lt (mano galva tai duotų realios naudos keičiant padėtį, o ne tik galimybę apsisaugot nuo neprofesionalių veikėjų), bet kaip jau minėjau, be komentarų skaičiau keletą ištraukų iš serijos "Verslo vagystė", kur idėjos, mano galva prie "jos" (na kokia ten vagystė...) ir veda sukuriant tam tikrą įtemtą darbo atmosferą ir sąlygas. Paprasčiausiai gerokai mažiau tikėtina, kad dėkingas žmogus, turintis geras sąlygas pasielgs kaip nors piktybiškai, o piktybiškai engiamas ir nuolat įtampoje laikomas, ar žeminamas - nieko nėra keisto - ieškos išeities iš padėties, o pažeidžiami yra visi. Žinoma, kad niekas nemėgsta jaustis silpnesniu/prastesniu, bet reikalas tas, kad
primityviai stipresni (nesvarbu fiziškai, žinių bagažas...) dar nereiškia, kad yra stiprūs visapusiškai ir neturi silpnų (blogų) vietų, tokie žmonės paprasčiausiai visada kažkaip ar net visaip kaip bando akcentuot savo pranašumą prieš kitus, ko pasekoje patys nukenčia nuteikdami kitus prieš save ir tada imdami kaltint juos neišmanymu ir t.t., gal net smerkt tautą dėl savo nesėkmių (?). Aš galvoju, kad apskritai pirmiausia nereikėtų žmonių vertint geresnis/prastesnis (daugmaž ta prasme, kad kokybiškesnis), jei tokia savybė yra reikia stengtis ją "išsigydyt", bent jau nereikėtų to demonstruot, nors mano manymu jei taip jau manoma, tai nepaslėpsi ir nepadės nei Deilų Karnegių knygos, nei niekas. Nes gi yra kitas lygis "stipresniųjų", kurie kai kada vadinami - charizmatiškais ir tokius paprastai, bent jau didžioji dauguma mėgsta.
Šiaip esu už tokias temas, siūlant kaip keisti negeroves, net už Pūko "Kitokią Lietuvą", kuri dažnai netgi kiek komiška ir neretai šiek tiek "nučiuožiama"

(pažiūrėkit ar paklausykit - nepasigailėsit), bet nuoširdi, praktiškai nesurežisuota ir svarbiausia vistiek prisideda prie ieškojimo
išeities iš nemalonios padėties ar bent jau siūlymo tą daryti, visgi prigis tik tos idėjos, kurios daugumai atrodys patikimos, protingos ir kurios nesieks kažką nuskriaust/pažemint kitų gerovės sąskaita. Kaip ten bebūtų šios "Sėkmingos tautos" autoriaus knygą būtinai bent jau pabandysiu paskaityti, dėkui, kad priminei bet_kas.