Toteas:
Cituoti:
Šalia ekonominės krizės jau beveik subrendo ir labai rimta politinė krizė: Lietuvos žmonių jau netenkina demokratijos trūkumas ir oligarchinis politinių – finansinių grupuočių valdymas. Nors akivaizdžiai trūksta lyderių vykdant gerąsias permainas, tačiau tai nėra svarbiausias dalykas, kadangi pas žmones trūksta pilietinio sąmoningumo. Todėl manau, kai piliečiai bus pakankamai pilietiškai sąmoningi ir pasiruošę priimti savęs vertus lyderius, tai atsiras ir atitinkami lyderiai, kurie išves kraštą iš krizės ir įgyvendins teisingumą bei harmoniją šalyje. Džiugu, kad atsiranda radijo laidos „Kitokia Lietuva“ bei kiti informacijos šaltiniai ir pilietiniai judėjimai, kurie skatina augti pilietinį sąmoningumą.
Lietuviai patys yra sukūrę tokią situaciją per savo:“Ne mano daržas, ne mano pupos“, ‚Man“, „Mano“,“Maniškiams“...t.t.
Jei daugiau atsirastų tokių, kas neša šviesą, viltį ir tikėjimą žmonėms ir žmonėmis, situacija būtų perpus mažiau sudėtinga ir beviltiška.
Prezidentė be mūsų, tautos atstovų, viena nieko nenuveiks. Palaukim nors 100 dienų, tai tautos prezidentė, leiskim jai dirbti.
Drs:
Cituoti:
Ogi greičiausiai todėl, kad jei yra net ne dešimt, o bent vienas normalus žmogus, jis dar savo pavyzdžiu gali kitus atvest į gerą kelią, o kai jau nelieka nė vieno tai nėra ir vilčių, taip, kad kiekvienas iš mūsų gali būti tebesančios vilties rodiklis .
Puiku!..Tiesiog norisi išsikirpti tavo postą, Drs, duot paskaityti tiems chamukams, kurie pamažiukais ima viršų, o mes leidžiame, pripratome leisti, tarsi viskas būtų normalu. Baimė visako supančio, pigių abejotinos vertės blizgučių paieška ir vertinimas, sulindimas į savo tvirtoves – urvus žmones padarė tarsi ne savo krašto gyventojais.Alia be jokių patriotinių jausmų, „mums tas pats“. Visi ir laukiame- nu kas čia uždegs tą šviesą?kas čia nuves į tiesą?Galvoju, kuo sparčiau didės pozityviai mąstančių piliečių gretos, tuo labiau šešėlin turės trauktis chamai, cinikai, chandžiulnikai ir t.t. Išsiderinusi pusiausvyra gerųjų ir blogųjų jėgų. Vilties žmonėms, nustumtiems į dugną, labai reikia- vieninteliu jų tikslu tapo devizas-„Išgyventi“, o tai jau baisu, kas vyksta su šalies gyventojais- jei tik tiek.
Politinė krizė, ekonominė krizė, pridėkim dar žmogiškumo krizę, tai sumoje kas lieka?Nieko, tuštuma. Kurioje gali šeimininkauti, kas tik benori.
Tokius žingsnius žengti ir iniciatyvą palaikyti gali ir laikas lt.
Kaip?
Mąstom, tam galvos duotos.
Ne vienam „šnypščia“ asmeninės padangos, tačiau –piliečiu būti privalai, kaip ten bebuvę.
Ištempsim, tik reikia tuo tikėti.