Tomas davė nuorodą į viename labiau numizmatų pamėgtame forume paskelbtą temą, kas populiariau numizmatika ar filatelija:
http://www.kolekcionavimas.proboards23. ... &thread=48Tik man pasirodė, kad pats klausimas nėra tinkamai suformuluotas, nes atsakant, kas populiariau aš tikrai rinkčiaus numizmatiką, bet ten užvirusi diskusija kas įdomiau, "geriau" ir pan. manau ir balsavimas labiau virtęs ne diskusija kas populiariau, o šiokia tokia kova tarp filatelistų ir numizmatų. Numizmatai ten pirmauja, gal prie to prisideda tai, kad forume daugiau būtent ir renkas jie, nors kaip sakiau tas klausimas šiek tiek ne taip susuktas, o čia galėtume labiau pasukti temą į tai, kas jūsų nuomone įdomiau, naudingiau ir t.t. žodžiu žvilgtelt ne tik į kiekybę, bet ir kokybę.
Asmeniškai šiek tiek domiuos ir viena ir kita kolekcionavimo rūšim, dėl įdomumo tai sunkoka būtų išskirti, man asmeniškai čia pusiausvyra, dėl populiarumo aš linkęs pritart numizmatams, manau, kad numizmatika tikrai bent jau šiuo metu yra gerokai populiaresnė, nes netgi kiek teko pastebėt pačiam, bet kuris nesidomintis pamatęs pašto ženklų albumą juo taip nesusidomi, o dažniausiai net visai nesusidomi priešingai nei pamatęs monetų albumą. Kai kurie patys po to pradeda rinkti bent jau po ranka papuolančias įdomesnias monetas, su pašto ženklais to nepasitaikė

. Tačiau kalbant apie naudingumą (savotišką kokybę) pačiam kolekcionieriui tai esu įsitikinęs, kad filatelija yra kur kas "intelektualesnė kolekcionavimo rūšis" ir kiek teko susidurt tai rimtas filatelistas turi ką įdomaus papasakot, net ir konkrečiai filatelija nesidominčiam ir neteko sutikt tokių, kurie rinktų pašto ženklus dėl kažkokio prestižo ar pan., priešingai nei yra su monetom, brangias monetas neretai renka net ir tas, kuris mažai domis tokiu dalyku kaip numizmatika, renka vien dėl jų blizgesio na suprantat ką noriu pasakyti

. Net ir kiek teko susidurt su senais filatelistais tai dažnai užsisėdi, užsiplepi gerokai ilgiau nei buvai suplanavęs, tuo tarpu su numizmatais kaip tais pakalbi apie orą, sportą ir pan., o apie pačią numizmatiką tik tiek kiek tai susiję su tiesioginiu pirkiniu ar pasiūlymais

. Kartu pastebiu, kad dažnas sutiktas filatelistas profas yra vyresnio amžiaus žmogus (pensijinio), tuo tarpu rimti numizmatai gerokai jaunesni. Savęs nelaikau nei rimtu filatelistu, nei numizmatu, o domiuos tiek numizmatika, tiek filatelija vienodai, bet susumavus viską dedu tašką filatelijai nors žinoma apskritai abi rūšys yra nelyginamai svarbios (prieš rašydamas ir neperkratęs minčių, galvojau dėti neutralias lygiasias

).
Kokios kitų nuomonės?