Na va atsakymas nelauktas panosėj pasirodė

. Pasirodo FilOp šaunuoliai (tai x2 iš mano lūpų

), jie sugebėjo "katalogizuoti" ne tik savo lipdes (va koks tikrasis žodis), bet ir padaryti tą darbą, kuris sudomino mane. Ten minima dauguma lietuviškų lipdžių, įskaitant ir tas dvi "Lietuviu Vienybe - Begkim" apie kurias diskutavom kitoj temoj, deja ir ten rašoma, jog šių ženklų paskirtis nėra žinoma, taip pat tik spėjama, kad prasidėjus I-jam pasauliniam karui jie turi ryšį su žmonių evakuacija į Rusiją ar Ameriką

.
Dėl turistų info taip pat mažai, bet svarbu, kad nors yra už ko kabintis.
"1960 metais net sovietų Lietuvos valdžia išleido tokių suvenyrinių ženklų! Tai yra devynių perforuotų ženklų lapelis, skirtas dainų šventei, kuri vyko Vilniuje, pažymint sovietų Lietuvos dvidešimtmečio sukaktį. Tuo "atšilimo" metu Lietuvos filatelistai ir kolekcininkai taip pat suaktyvėjo. Pradėta leisti taip vadinamus "klubinius" pašto vokus, gaminti proginius antspaudus, kas be abejonės yra to paties pobūdžio veikla. Tuo laikotarpiu taip pat buvo išleista ir keletas lipdžių, dažniausia kosmoso užkariavimo tema, kuri vienintelė buvo valdžios toleruojama. Nežiūrint į draudimus, patriotiškai nusiteikę filatelistai tuo pat metu kūrė ir gamino ir kitokios tematikos filatelinius suvenyrus, tokius kaip "Jaunųjų turistų pašto" leidinius, už kurius, žinoma, stipriai nukentėjo. Bet būtent šie leidiniai
šiandien ir yra labai reti ir ypatingai vertingi istoriniai - filateliniai paminklai."
Iš filop.org
FilOp už tokią veiklą tikrai pakilo mano akyse, nepaisant to, kad tebelaikau jų žaidimus su LP (kuris akivaizdu toli gražu netobulas, bet ką padarysi tik atspindi bendrą Lietuvos ir mūsų pačių padėtį) šiek tiek vaikiškais ir negalėjimu gyvent be kokio nors oponento. Visgi "Rispekts" (atisprašau už "keiksmažodį"

) kaip sakant

. Dabar galvoju kadangi FilOp.org lyg ir apmiręs, gal ten jie nesupyktų jei mes tą informaciją (apie lietuviškas lipdes - "Cinderelas") pasisavintume, sutvarkytume ir bandytume toliau rinkti ir detalizuoti

. Kadangi panašu, jog ši skiltis yra kiek apleista ir apdulkėjus, tai būtų gaila, kad tokia informacija apskritai ateity dingtų. Gal reikės bandyti kreiptis į filop.org. Beje pažiūrėkit jei nesunku ar ir jum filop.org - Istorija - Leidiniai skiltis rodoma su foto išsibarsčiusiomis ant teksto